Vitser


Det er vigtigt at forholde sig professionel i psykiatrien, men et godt grin hjælper ofte mere end 20 psykoanalytiske samtaler. Et skønsomt udvalg med hovedvægten på psyken:

"Hvordan går det, efter du er blevet overlæge?" "Fin fin, nu fejler patienterne det jeg siger."
To psykiatere mødtes efter lang tids adskillelse, de faldt i snak og efter et kvarter sagde den ene: "Du har det da meget godt, hvordan har jeg det?"
"Der er kun to psykiske sygdomme: De op-tossede og de ned-tossede. De op-tossede skal have ned-medicin, og de ned-tossede skal have op-medicin" - angiveligt udsagn fra kompetent kirurg, der ikke havde den helt store forståelse for sindets dybder.
Der er tre livsfaser: Den orale, den anale og den banale.

Definition på paranoia?: Når du sidder i en dansk folkekirke og tror, der er nogen bag dig
Patienten taler med sin læge om sine symptomer. "Det går meget dårligt, jeg bliver ved med at tro, at jeg er en kirkeklokke" "Bare roligt, tag to af de blå tabletter hver morgen, Hvis det ikke har hjulpet efter en uge så ring til mig"
En ung læge baksede med at lægge et kateter på en patient, der tilfældigvis var præst. Til sidst gav han op og kaldte på bagvagten med ordene: "vil du tage over? jeg er bange for at have lavet en via falsa" Patienten korrigerede til: "Jeg tror nu, det er en via dolorosa"
Om vi bruger viagra på plejehjemmet? Ja naturligvis, en om morgenen, så tisser de ikke i skoene, og en om aftenen, så falder de ikke ud af sengen.

Det er hukommelsen, det er galt med doktor. - så vil jeg gerne have mit honorar på forhånd.

Der er nu opundet en pille mod personlighedsspaltning, ulempen er dog, at man skal tage to af gangen.
En politiker spurgte overlægen om hvordan han fandt ud af om patienterne var syge nok til at blive indlagt. "Det er meget nemt vi fylder et badekar med vand, giver patienten en ske og en spand og beder dem om at tømme badekarret" "Nå sådan" sagde politikeren" de normale bruger således spanden" "Nej, de normale trækker bundproppen op, vil du have en seng ved vinduet eller døren?

Hvad er dit erhverv? spurte psykiateren. Jeg er Jesus, svarede klienten. Nå hvordan kan du vide det? spurte psykisteren. Det har Gud selv sagt mig svared patienten. Det har jeg aldrig sagt lød det fra den anden side af gangen.

To psykoanalytikere mødtes og begyndte at tale om deres indtjeneing. Den ene sagde ta han var heldig for han behandlede flere med dobbelt personlighed. "Hvordor er det heldigt?" spurgte den anden. "Ganske enkelt, jeg får dobbelt takst hver gang"