NetPsychs Brevkasse

Email icon Mors medicin
Jeg har et spøgesmål om hvordan jeg hjælpe min mor bedste hun har tag stesolid i 15 år og har nu fået en ny læge og hun sagede at hun ikke skulle hav de pille mere hun er indlagt på hospitalt og hun start på da min far død og jeg er lidt usikke på hvordan jeg kan hjælpe bedste muligt har du nogen gode råd
?????
Svar (14 nov 2001)
Du berører med dit spørgsmål to væsentlige problemer:

1. hvordan kan du hjælpe andre?, det kan ud fra dit korte spørgsmål være lidt svært at komme med et fyldestgørende svar, og jeg tror at det korteste svar i dit tilfælde vil være det bedste: Prøv at spørge din pårørende, hvad du kan gøre, og vurder' herefter om du kan eller vil yde din assistance.

2. det andet problem er stesolid, som ned nye læge åbenbart ikke synes er nødvendigt mere. Stesolid tilhøre en gruppe mediciner der både virker angstdæmpende på kort sigt og vanedannende og angst fremmende på længere tid. Man bør derfor altid aftale med en patient, om på hvilket tidspunkt der skal stoppes med at behandle med stesolid. Efter 15 års forbrug er dette meget svært, men hvis der er generende bivirkninger i form af glemsomhed, mangelnde indlæring, angst eller depression, er der næsten ikke andet for end forsigtigt og over lang tid, at trappe ud af behandlingen.

Erik Kjærsgaard


«« Tilbage