NetPsychs Brevkasse

Email icon Intelligens hos skizofrene
Din Net-spasser!I din artikel om "Skizofreni" giver du udtryk for at skizofrene skulle være dummere end gennemsnittet. Bare lige for at korrigere din fejlopfattelse. Postulatet er IKKE videnskabeligt underbygget. Sygdommens symptom giver sig ikke ikke udslag på den enkeltes intelligenskvotient. Der findes mange, mange ekstremt intelligente skizofrene.Håber at du i din uvidenhed vil få rettet op på postulatet sådan, at siden ikke er med til at give den danske beefolkning endnu en fordom omkring skizofrene.

MVHJohnny
Svar (11 sep 2005)
Hej Johnny

Jeg skriver i artiklen om skizofreni:
" Man ser ofte dårlig hukommelse, med specielt nedsat visio-spatial hukommelse og nedsat langtidshukommelse, Der er ligeledes defekter i de kognitive funktioner specielt eksekutivfunktionen (udførelse af planer), der er ofte et element af kranielæsion (alt fra simpel hjernerystelse og opad i sværhedsgrad), slutteligt er den gennemsnitlige person dårligere begavet"

Det er korrekt. Jeg deltog for præcist et år siden i en tre dages kongres på Kingston hospital i London om de kognitive funktioner hos skizofrene, hvor disse udsagn blev belyst. Det er ikke for at ringeagte de skizofrene, men for at beskrive dem.

Hvis du ønsker yderligere, bedes du formulere dig lidt mere venligt, mail, der begynder med "net-spasser" eller lignende har en meget kort levetid i min indbakke

med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard


«« Tilbage