NetPsychs Brevkasse

Email icon Depression som 15-årig?
Hey....
Jeg har været i meget dårligt humør, været træt, har været utrolig sulten - mere sulten end normalt, haft humørsvingninger, søvnproblmer, meget asocial....
jeg har læst lidt om depressioner - og ville høre om det kunne være tegn på en depression - også selvom jeg er teenager (15 år).
Svar (26 feb 2006)
Det er helt almindeligt, at piger (og drenge) på din alder har depression, eller noget, der ligner. Det skal du ikke være så bange for. I jeres alder ændrer personligheden sig, og I skal finde en ny identitet som voksen. I den overgangsfase mister man nogle gange fodfæste og ryger ned i et sort hul. Bare rolig. du kommer gennem det, ligesom alle andre.
Hvis du synes, at det er alt for træls, og måske går med tanker om selvmord, skal du finde en voksen at tale med om det. Der findes også professionelle i kommunen. Men det kræver, at du selv (eller sammen med dine forældre) henvender dig i socialforvaltningen, og beder om at tale med en børnerådgiver. Jeg kan ikke af dit brev se, hvor meget det går dig på, men føl efter inde i dig selv. Hvis du synes, at det er mere, end du kan magte, så henvend dig til dine foeældre, en god samtalepartner i familien, en veninde eller til en professionel. Du skal ikke acceptere det, hvis det tager for lang tid at få det godt igen. Skriv tilbage til mig, hvis der ikke er noget af det, som lykkes for dig.

Med venlig hilsen

Palle Hoffmann


«« Tilbage