NetPsychs Brevkasse

Email icon Psykoterapi til borderline
Jeg er en kvinde på xx år, der tidligere (1989-1997) har lidt af længerevarende depressioner. I denne forbindelse har jeg fået påhæftet diagnosen borderline.
Jeg har nu gennem det sidste år - efter i 8 år kun at have været mig selv - haft en kæreste, og mange af mine tidligere reaktionsmønstre dukker pludselig op igen og giver bla dårlig kontakt, med ubeherskede vredesudbrud.

Jeg har i bøger om selvpsykologi læst om, at borderline-lidelsen kan helbredes ved psykoanalyse - er det noget man gør i Danmark, og i så fald - hvordan vil det kunne føres ud i livet. Jeg er selv i perioden blevet behandlet med medicin, elektrochock, samtaleterapi og kropsterapi.
Svar (2 mar 2002)
Borderline forstyrrelsen er et meget rummeligt begreb, der også en overgang har været en vaskeægte "mode-diagnose". Du har vel læst artiklen desangående under vores artikelsamling. Behandlingen af borderline er derfor stærkt individualiseret alt efter hvilke symptomer der er fremtrædende og hvor alvorlig, de har været. Du nævner såæledes, at du bl.a. er blevet behandlet med elektroshock.
Det er ikke muligt at rådgive dig på basis heraf om hvilken behandling, der vil være den bedste i dit tilfælde, men jeg vil i stedet henvise til den lokale psykiatriske afdeling eller privatpraktiserende psykiater, som du bør have kontakt til. Hvis du er interesseret i psykoterapi, og det er velindiceret i dit tilfælde, vil begge instanser kunne være behjælpelige.

Erik Kjærsgaard


«« Tilbage