Om Netpsych.dk


Redaktionen

Navn: Erik Kjærsgaard
Kontakt:
Klik her
Uddannelse:
Cand. med. i 1981. Speciallæge i almen medicin og psykiatri. Speciallæge konsulent i direktoratet for kriminalforsorgen.
Ansvar på Netpsych:
Jeg har ansvar for de psykiatriske artikler på netpsych, nyhedsbrevet og rådgivning til de psykiatrisk orienterede spørgsmål.
Navn: Palle Hoffmann
Kontakt: Personen er pt. ikke aktiv på Netpsych.dk
Uddannelse:
Ansvar på Netpsych:
Psykologiske emner.
Navn: Toke Nøttrup
Kontakt: Klik her
Uddannelse:
Jeg er uddannet ingeniør i Informations- og kommunikationsteknologi ved Syddansk Universitet og arbejder til daglig med back-end web udvikling ved Hedal Kruse Brohus A/S.
Ansvar på Netpsych:
Jeg står for programmering, videreudvikling og vedligeholdelse af hjemmesiden.
Du er velkommen til at skrive til mig hvis du oplever problemer med hjemmesiden, har links der skal rettes eller lignende.
Spørgsmål angående emner inden for psykologi og psykiatri bedes sendes til Erik Kjærsgaard!


Etiske regler
 1. Formålet med Netpsych.dk er at skabe let adgang til/udbrede information om psykologiske og psykiatriske emner i et sprog, der er forståeligt for alle.
 2. Netpsychs medarbejdere er uddannede psykologer og psykiatere, mens formidlingen varetages af redaktører og journalister, hvis faglige kunnen skal sikre et forståeligt sprog. Der er endvidere ansat personale med anden faglig relevans
 3. Der tilstræbes udveksling af viden og samarbejde på tværs af traditionelle skel mellem psykiatri og psykologi.

  Uafhængighed har højeste prioritet. Derfor må hverken psykologer, psykiatere, eller øvrige medarbejdere kunne påvirkes af politiske, finansielle eller andre irrelevante interesser, men skal handle alene ud fra professionelle faglige skøn.

  Al rådgivning formidles af uddannede psykologer og psykiatere.

  Netpsychs rådgivning skal være af vejledende karakter og formidle information. Den kan ikke erstatte kontakten til en psykolog, psykiater eller anden professionel behandler.

  Personlige oplysninger (herunder identitet) behandles fortroligt.

  Netpsych videregiver ingen oplysninger. Offentliggørelse af spørgsmål/svar sker derfor anonymt og på en måde, så ingen kan genkendes.

  Netpsych fungerer også som et mødested, hvor alle med kan udveksle erfaringer. Der er etableret selvhjælpsgrupper hvor man kan komme i kontakt med andre, som har lignende problemer som en selv, og som kan have anvendelige løsningsforslag.

  Denne direkte kontakt mellem brugerne går udenom Netpsychs redaktion. Netpsych kan derfor ikke påtage sig ansvaret for indholdet eller de holdninger, der fremlægges på disse sider.
 4. Netpsych bestræber sig på at ansætte de dygtigste psykologer og psykiatere, og på at opdater den nyeste viden indenfor de forskellige faglige områder.
 5. Kommercielle indslag i form af reklamer eller anden form for sponsoreret publikation vil være let genkendelig og skarpt afgrænset og fra Netpsychs faglige informationer.

Fejl og mangler

Netpsych.dk er en af de mest omfattende sider om psykologi og psykiatri på dansk. Vi kan naturligvis blive bedre, og måske er der en krinkelkrog eller to der burde beskrives, analyseres eller omtales mere omfattende.

Er der et emne / problem / sygdom / tilstand / fagudtryk du savner svar på, så er du velkommen til at kontakte en fra redaktionen.
Er der faktuelle fejl, stavefejl eller uforståelige formuleringer vil vi ligeledes blive meget glade for at høre om dem. Benyt ovenstående kontakt oplysninger til at kontakte den pågældende forfatter.

Vi kan kun blive bedre, når vi får en saglig kritik!

Historie

Det var egentlig psykolog Palle Hoffmann, der fik den første ide til Netpsych. Ved indgangen til år 2000 kunne alt på nettet handles til astronomiske beløb og den kolde beregning var, at vi oprettede en hjemmeside med uafhængig psykologisk og psykiatrisk rådgivning. Planen var herefter at rådgive mod en beskeden betaling for at sælge ideen og siden sælge til højest bydende (mindst en fantasilion) et par år senere.

Jeg blev som psykiater hurtigt tilknyttet og fik flere ideer, der kunne bevirke øget trafik på siden. Jeg begyndte at skrive let læselige artikler om psykiatri, mens Palle skrev om psykologi. Jeg opretede en ordbog, og det er den største psykiatriske psykologiske ordbog på dansk og slutteligt begyndte jeg at udsende et nyhedsbrev om psykiatri.

Som tiden gik ændrede vores ambitioner sig. Der har aldrig været tilstrækkeligt mange, der vil betale for en uafhængig rådgivning, men der har været rigtig mange, der gerne vil vide lidt mere om sjælens krinkelkroge. Hver gang jeg har haft en døgnvagt er de ledige stunder brugt til at opdatere og udbygge artiklerne,så netpsych er nu en veritabel lærerbog med stort set alt fra det psykiske spektrum. Det er mig en fortsat glæde at forfatte nyhedbrevene og der er bogstaveligt talt gået sport i hver uge at finde noget nyt om psyken. Jeg er i den sammenhæng glad for de mange tilbud om efterudannelse, hvor jeg ofte refererer i nyhedsbrevene derfra.

Erik Kjærsgaard, januar 2008


Fakta
Netpsych.dk domænet blev registreret 15. maj 2000. Den 9. juni 2004 blev domænet netpsyk.dk desuden tilknyttet siden og begge domæner er på nuværende tidspunkt aktive.

Chart.dk besøgstæller blev oprettet 15. juni 2001.

Cookies

Copyright