Gæste skribenter

Jeg har fået nedenstående fra en af mine ambulante parienter og fået vedkommendes tilladelse til at bringe beretningen som gæsteskribent.

Erik Kjærsgaard - Netpsych.dkJeg gik i ro og mag på arbejde, synes at alt var godt. Jeg havde lige smidt min kæreste ud, og var på vej til en ny start.
Pludselig en dag forandrede mit liv sig, jeg følte mig overvåget og forfulgt og jeg oplevede at folk grinede af mig, det var ikke en særlig rar fornemmelse. Jeg blev meget ked af det, havde tankemylder, tankerne væltede ukontrollerbart rundt i mit hoved. Jeg henvendte mig til Kolding krisehjælp og de syntes, at jeg skulle indlægges. Det var jeg slet ikke klar til, da jeg jo på det tidspunkt mente, at det ikke var mig der var noget i vejen med, men omgangskredsen.
Der gik et stykke tid og til sidst kunne jeg ikke klare det længere. Min bror kørte mig til min læge, som sagde at jeg havde en psykose og derfor fik han mig indlagt på psykiatrisk afdeling.

Da jeg blev udskrevet og kom hjem, gik der ikke lang tid, før jeg igen følte som før indlæggelsen. De næste to år kæmpede jeg med oplevelsen af at blive chikaneret og overvåget. Jeg havde det forfærdeligt, jeg var ked af det, og der synes ikke at være noget, der kunne hjælpe mig.
På et tidspunkt startede jeg nyt arbejde, hvilket selvfølgelig var stressende. Dette bevirkede, at mine oplevelser med at blive chikaneret og overvåget blev meget værre. Jeg begyndte at skubbe til de folk, som jeg mente chikanerede mig. Det endte med, at jeg blev anholdt og fik en behandlingsdom.
Dette blev endelig startskuddet til et nyt liv. Jeg kom i en anden medicinsk behandling, og fik kontakt til mennesker jeg kunne dele mine tanker og oplevelser med. Det tog tid inden mine symptomer forsvandt helt. Det var så dejligt, at blive fri for de ubehagelige symptomer.

Som mit liv ser ud nu, får jeg det rigtige medicin. Jeg venter på en førtidspension, og er tilknyttet et støttecenter, hvor jeg har to faste kontaktpersoner, som besøger mig to gange i ugen. Jeg nyder livet lige nu hvor jeg sidder og skriver dette. Jeg har fået overskud til at passe mig selv og min sygdom skizofreni.

Andre gæste artikler: