NetPsych nyhedsbrev d. 01-01-2007

Email icon Emne: Godt nytår

Godt nytår

Nyhedsbrev Netpsych nr. 1 årgang. 7 dato: 01-01-2007









Godt Nytår




Så faldt klokken i hak og endnu et år er begyndt. Året vil bringe regionerne i karakter, ligesom der er vedtaget en ny lov om tvang i psykiatrien. Jeg selv flytter fra Haderslev til nye udfordringer til februar. Nytår har det med at bringe gode fortsætter med sig, så mon ikke det vil være på sin plads at forsøge at motivere til overholdelse af de gode fortsætter. Jeg har endda en smule evidens, at gøre godt med i den sammenhæng. Jeg opfordrer til at dyrke motion. Jeg har selv i en 8 måneders tid pustet omkring de lokale stier i en ½ times tid 4 – 5 gange om ugen og det har bevirket markant bedre velbefindende, 8 cm mindre om livet i navlehøjde og tabet af lige så mange kg.

Videnskabeligt set er der flere undersøgelser der har undersøgt motions effekt på depression, og tallene er rimeligt klare, trods metodologiske vanskeligheder. Alle typer depressive får det bedre ved systematisk at dyrke motion, der er færre tilbagefald til depression efter etablering af regelmæssig motion. Symptomerne bliver mindre og færre, der kommer bedre muskelstyrke og kondition og livskvaliteten bedres. Resultaterne bliver bedst ved gruppe træning, det må vel være en kombination af gensidig motivation og gruppepres. Det er ligegyldigt om man løber, cykler, dyrker aerobic, blot skal pulsen over 120 i ½ time mindst 3 gange om ugen.

Der findes ganske enkelt kun dårlige undskyldninger, for ikke at gøre noget. Hvis du har depressive symptomer, kan du gøre en positiv forskel for dig selv. Kort sagt:

Kom i gang













Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage