NetPsych nyhedsbrev d. 19-02-2007

Email icon Emne: Strejke

Strejke

Nyhedsbrev Netpsych nr. 8 årgang. 7 dato: 19-02-2007









Strejke




Jeg skal til at strejke. Det er en meget usædvanlig situation, der dog kun berører ”mine fængsler”. Siden embedslægerne opgav at servicere div. Arresthuse i 1994, har jeg haft et varierende antal arrester og fængsler. Det er med en meget lav timetal, og kan kun økonomisk hænge sammen, ved at betragte det som et kuriøst fritidsjob. Lønnen er ca. 350 kr. i timen og med et timetal på 2 – 4 timer om ugen i en arrest, kaster det ikke meget af sig. Det er derfor at lægeforeningen opsagde overenskomsten. Der har siden starten været et misforhold mellem den lægelige honorering. Hvis der kom en speciallæge i eksempelvis kirurgi på tilsyn ville han indtjene omkring dobbelt så meget. Dette skyldes det tidligere specielle danske forhold, hvor en færdig uddannet læge enten var praktiserende læge eller speciallæge, og speciallægerne regnedes tidligere for finere end de praktiserende. Dette blev lavet om for ca. 12 år siden og en almen praktiserende læge kan nu betegne sig som speciallæge i almen medicin.

Det ligger derfor lige til højrebenet at forlange ligestilling på løn området. Det vil omtrent koste direktoratet for kriminalforsorgen en million, og den vil de ikke betale. Resultatet er konflikt og fra 1.ste marts er der ikke lægelig service i de danske fængsler. Det hele vil bryde sammen efter mindre end et døgn, når den første narkoman får abstinenskramper. Vi nuværende arresthuslæger tilbyder således at fortsætte vores service efter regning, og mon ikke den vil modsvare vores lønkrav? De andre læger i lokalområdet kan af kollegiale grunde ikke påtage sig konfliktramt arbejde.

Som altid med den brede danske pragmatiske tilgang til problemløsninger, vil det blive ”business as usual” men med en tilsvarende honorering.











Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage