NetPsych nyhedsbrev d. 26-02-2007

Email icon Emne: Tvangskastrering

Tvangskastrering

Nyhedsbrev Netpsych nr. 9 årgang. 7 dato: 26-02-2007











Sex kriminalitet og kastrering




Atter er højrefløjens larmende kødhoveder på frontlinien med et alt for let købt populistisk forslag. Det er i frustrationen over Tønder moderens udskrivelse fra den lokale psykiatriske afdeling, at de finder det naturligt, at tvangskastrere sex kriminelle. Der er her to meget forskellige problemstillinger.

Ad. Tønder sagens moder udskrivelse fra psykiatrisk afdeling. Der er her en mediemæssig stor fejltagelse. Hun er gentagne gange i medierne blevet betegnet som skizofren og havende fået en dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling. Begge påstande er forkerte, men med henvisning til min tavshedspligt, (jeg har haft hende under behandling), kan jeg ikke uddybe yderligere, men blot citere fra domsbogen, der er offentligt tilgængelig, at hun er idømt psykiatrisk behandling under tilsyn fra kriminalforsorgen således, at denne i forbindelse med overlægen kan træffe bestemmelse om indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Dette betyder oversat til almindelig dansk, at hun er forpligtet til at lade sig psykiatrisk behandle, og hvis hun ikke følger denne behandling, eller der er andre forhold der taler for det, er forpligtet til at være indlagt på psykiatrisk afdeling i det tidsrum, som overlægen i samarbejde med kriminalforsorgen regner for påkrævet. Den lokale overlæge har således ikke fundet indikation for fortsat indlæggelse, og har derfor planlagt et udskrivnings forløb.

Ad tvangskastrering. Det vil aldrig kunne finde sted. Uanset frustration over det ulykkelige forløb i Tønder sagen er lægeløftet fortsat gældende. Jeg lover og skriver under på, at jeg som læge stedse vil gøre mit ypperste til at hjælpe, trøste, lindre og helbrede de medmennesker, der søger min ekspertise, og tortur, molestering eller kirurgiske indgreb mod patientens udtrykkelige ønske er ikke tilladt. Uanset hvor meget det ligger til højrebenets hævn at ”skære bollerne af” er det uetisk og i direkte modstrid med lægeløftet. Hvis der skulle være en enkelt eller flere kolleger (også læger er psykopater) der føler sig kaldet til at følge dette primitive kald, der blot vil slå os i hartkorn med mellemøstens primitive kultur, ja så bliver de ekskluderet fra lægeforeningen og ingen anden læge vil samarbejde med dem i fremtiden. Der kan til dette erhverv kun rekrutteres de sædvanlige volds psykopater fra den lokale bodega.

Slutteligt lidt om dødsstraffen i USA, jeg skrev for nogen tid siden at vi læger kan afskaffe dødsstraffen ved at nægte at samarbejde. Det har efterfølgende vist sit at de amerikanske læger som stand har haft den nødvendige etiske courage, de medvirker ikke til drab, hvilket har bevirket, at visse henrettelser er trukket ud. Myndighederne kan kun ansætte torturbødler med en pixibogs kendskab til farmakologi og frilæggelse af blodårer og resultatet har i flere sager vist sig i timelange henrettelser hvor en forkert medicinsk sammensætning bliver giver forkert eller blot sprøjtet ved siden af blodbanen, således at den henrettelsesdømte har lidt i timevis – forbrydelsen bærer sig selv videre i et nyt spejlbillede.

Til alle tre delfakta i denne uges nyhedsbrev må jeg desværre atter udtrykke et inderligt velment:

Fy for satan



Well i næste uge skal jeg til København til kongres om bl.a. ADHD, så nyhedsbrevet vil nok bære præg deraf. På forhånd tak til Eli Lilly for sponseringen deraf.









Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage