NetPsych nyhedsbrev d. 05-02-2007

Email icon Emne: Anoreksi og fedtsugning

Anoreksi og fedtsugning

Nyhedsbrev Netpsych nr. 6 årgang. 7 dato: 05-02-2007








Anoreksi og fedtsugning




Jeg har så sandelig været i alle medier i går søndag. Anledninger er en maget gammel historie. Det er velkendt at piger med anoreksi har en forskruet kropsopfattelse, hvor de trods BMI under 15 stadig synes, at de er for fede og ulækre.

Jeg modtog for ca. 8 år siden en ung kvinde til indlæggelse grundet anoreksi, hun vejede omkring 45kg, var ekstrem afmagret og – hun havde lige fået foretaget en fedtsugning. Jeg orienterede embedslægerne om det passerede og glemte mere eller mindre sagen.

For et par uger siden blev jeg kontaktet af to journaliststuderende, der skule skive eksamensopgave om anoreksi og fedtsugning. De havde i bedste Under Cover stil på skrømt opsøgt en plastikkirurg og selv om den ene var endog meget tynd, var det ikke noget problem med en fedtsugning. De havde efterfølgende surfet lidt på nettet og ad kringlede veje fundet min hjemmeside. Efterfølgende fik en et tilbud om interview. Det blev accepteret med et par forbehold, og historien blev sluppet løs i går. Den var i stort set alle nyhedsmedier, og min mobil havde det noget svært ved at klare efterspørgslen fra alle journalister. Jeg fortalte kortfatte dem, at jeg vil bruge dagens nyhedsbrev til at berette om sagen set fra min side, men den er vist allerede nu ved at gå i glemmebogen.

Det må være evident at fedtsugning hos en person med anoreksi er direkte forkert, men på den anden side kan det selv for trænede terapeuter være meget svært at afsløre en spiseforstyrrelse hos den store andel, der ikke er ekstremt tynde, men blod er til den spinkle side. Jeg har personlige mødt en trænet terapeut, der først opdagede spiseforstyrrelsen, og derved kunne rette terapien i den retning efter 12 samtaler.












Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage