NetPsych nyhedsbrev d. 01-10-2007

Email icon Emne: Bekymringsbrev

Bekymringsbrev

Nyhedsbrev Netpsych nr. 40 årgang. 7 dato: 01-10-2007









Bekymringsbrev




Jeg har de sidste måneder sendt nedenstående skrivelse til de klienter, der skal have foretaget en speciallægeerklæring hos mig. Jeg har foreløbig fået positive tilbagemeldinger. Hvad er din umiddelbare reaktion, hvis det var dig der fik følgende?:



Efter anmodning fra din sagsbehandler er du blevet indkaldt til samtale med henblik på speciallægeerklæring i psykiatri. Jeg har skrevet mange speciallægeerklæringer, og er nu begyndt at sende denne skrivelse ud til mine klienter, idet mange har det rigtig dårligt med at skulle tale med en psykiater. Vi psykiatere er ellers ganske fredelige læger, der interesserer os for sygdomme i det eneste organ, der adskiller os fra dyrene – hjernen. Grunden til at jeg skal skrive speciallægeerklærin¬gen er oftest fordi sagsbehandleren vil have det psykiske helbred afklaret, eller om en kendt psykisk sygdom kan behandles mere effektivt.

Speciallægeerklæringen er forudgået af en større eller mindre stak papirer, så du vil sandsynligvis kunne mærke, at jeg kender er smule til dig og din baggrund. Jeg plejer ligeledes at trække oplysninger på de strengt fortrolige databaser, som kun læger må anvende. Hvis du modsætter dig det skal du omgående kontakte mig. Jeg plejer at sætte en time af til samtalen, den afvikles altid i god ro og orden og er ofte slut længe forinden. Jeg vil formidle de personlige oplysninger jeg kommer i besiddelse af, på en diskret måde. Jeg er via lægeløftet forpligtet til at være uhildet, altså at give dig en saglig og reel vurdering.

Såfremt tiden er dig ubelejlig kan du få en ny ved telefonisk henvendelse til sekretariatet psykiatrisk afdeling.

Hvis du indtager medicin eller kosttilskud, bedes dette medbragt.

Slutteligt vil jeg gøre dig opmærksom på at mit job alene er at komme med en faglig korrekt vurdering af dig. Det videre forløb med dit arbejde, flex-job eller førtidspension afgøres suverænt af din sagsbehandler.




Med venlig hilsen




Erik Kjærsgaard











Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage