NetPsych nyhedsbrev d. 25-02-2008

Email icon Emne: Vær ærlig

Vær ærlig

Nyhedsbrev Netpsych nr. 10 årgang 8 dato: 25-02-2008






Vær ærlig




Efter at være ”steget i graderne” til at være overlæge i stadet for ”bare” afdelingslæge er jeg beklageligvis kommet i en situation, hvor det fortsatte hierarki og dets gnidninger kommer til min opmærksomhed på en noget anderledes måde. Jeg har været læge i 25+ år, og har altid haft det ganske godt med det. Jeg er flintrende ligeglad med, hvilken officielle kompetence mine kolleger har, det væsentlige er fagligheden og den professionelle tilgang til faget.

Jeg oplever nu at kolleger kommer til mig med frustrationer over deres samarbejde med ligestillede. Et enkelt eksempel: Vagthavende omtalte de ”sorte pædagoger – læs politiet” som strisserne ved morgenkonferencen. Det faldt enkelte for brystet, men i stedet for selv at konfrontere kollegaen, kom fag personen luskende og leverede problemet til mit skrivebord. Jeg er ganske skarp til at skære i gennem og til at påpege på, hvilken skulder aben sidder, og kom derfor i den situation, hvor jeg blev nød til at bede hende om at bede hende om en lille smule omtanke og derefter selv at rette henvendelse til den vagthavende, der havde påtaget hendes misfornøjelse. Det nemmeste er altid at lade aben gå videre så man selv slipper for en konfrontation og en ubehagelig samtale.

Konklusionen er ganske enkel, hvis du oplever uacceptable ting på din arbejdsplads, eller få den sags skyld i alle tilværelsens situationer, så vær dog så voksen, at du selv beskriver problemet for den potentielle gerningsmand. Jeg vil gerne være din leder, men det fritager ikke dig for selv at have et ansvar.



Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage