NetPsych nyhedsbrev d. 29-03-2008

Email icon Emne: Fitna

Fitna

Nyhedsbrev Netpsych nr. 14 årgang 8 dato: 29-03-2008






Fitna




Jeg sidder her en tidlig lørdag aften og var ved at forberede aflysning af næste uges nyhedsbrev, idet jeg tager på vinterferie til Tenerife, da jeg fik en spammail om en film ved navn Fitna. Fitna er et vanskeligt oversætteligt arabisk ord med delbetydningen ”anarki og oprør” Det er også en film af højrefløjspopulisten Geert Wilders, der efter megen foromtale endelig er blevet lagt på internettet. Jeg har set den i nysgerrighed, for rabiate muslimer er forudsigeligt nok allerede oppe i det røde felt af galskab og truer alt og alle med de sædvanlige dødstrusler. Nu vil jeg ikke betegne filmen som noget mesterværk. Den er godt 10 minutter lang og består af udelukkende af citater om død over anderledes troende fra koranen, (vores egen bibel kan sagtens leve op til det niveau), klip fra forskellige terrorhandlinger (11.septemper, undergrundsbombardementerne i Madrid og i The Tube fra London) og videooptagelser af formørkede mullaher, der prædiker krig mod de vantro, altså os og jøderne.

Jeg ser filmens budskab som endnu en forskrækket højrefløjs populist, der ser spøgelser og terror overalt. Det er ren propaganda og fuldt på lige med de fundamentalistiske kristne eller islamister, der vil bekæmpe anderledes troende med alle til rådighed stående midler. Den er ganske enkelt ikke værd at spilde tiden på. Den gode Geert Wilders har sig ytringsfrihed men vi andre har vores ret til ikke at være enige med hans synspunkter.

Jeg glæder mig til det gode vejr på Tenerife og den kølige pilsner jeg om et par minutter vil fejre turen med. God uge 14 til alle. Med mindre jeg finder ny inspiration på Tenerife, kan jeg ikke nå et nyt nyhedsbrev i uge 15.




Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage