NetPsych nyhedsbrev d. 21-04-2008

Email icon Emne: Sygeplejerskerne strejker

Sygeplejerskerne strejker

Nyhedsbrev Netpsych nr. 17 årgang 8 dato: 21-04-2008






Strejkende sygeplejersker




I disse uger strejker flere sundhedspersoner med hovedvægten på sygeplejerskerne og social og sundhedshjælperne. Vi andre har fået omkring 12 % i lønfremgang over de næste 3 år, og det er et ganske godt resultat selv om der atter er kommet liv i inflationen, så lønfest er det ikke blevet til. Sygeplejerskerne har sagt nej, de vil have 15 %, men det vil de aldrig opnå. Det er nu en gang sådan, at de enkelte faggrupper konstant sammenligner sig med hinanden, og hvis nogen træder uden for nummer med øgede krav vil det til næste overenskomst blive husket og rettet op på.

en særlig grotesk variant er at sundhedsassistenterne rent faktisk blev tilbudt mere end de 12 %, men de takkede nej. Nu kører strejken foreløbig, for der kommer ubehagelige regninger. Der er behandlingsgaranti på 4 uger og privathospitalerne med deres berygtede 50.000 i døgnet honorarer hvæsser skalpellerne mens sygeplejerskernes strejke som altid efterlader et nødberedskab, der kun øger ventelisterne og frustrationerne hos de professionelle der er kommanderet i konflikt af en fagboss, der selv hæver omkring 1,5 million om året i personlig hyre.

Fik jeg nævnt at nødberedskabet på flere travle afdelinger er det samme som den daglige normering? Der er mangel på sygeplejersker en mangel, de kunne udnytte langt mere elegant end den aktuelle konflikt, der forudsigeligt ender med et regeringsindgreb når behandlingsgarantien skal betales. Denne strejke er som at danse striptease i buldrende mørke.



Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage