NetPsych nyhedsbrev d. 19-05-2008

Email icon Emne: Birthe Rønn Hornbech

Birthe Rønn Hornbech

Nyhedsbrev Netpsych nr. 21 årgang 8 dato: 19-05-2008






Birthe Rønn Hornbech




Jeg havde egentligt i løbet af de sidste 14 dage samlet mine notater fra de videnskabelige foredrag i APA og regnede med at sende dem ud som nyhedsbrev i morgen tidlig. I stedet er der i løbet af sidste uge sket en politisk begivenhed, der ændrede mine planer idet mine ynglings hade politikere atter har kvajet sig i en grad, der inspirerer til et sarkastisk nyhedsbrev.


Alle kender Birthe Rønn Hornbech (BRH) som en struggler, der nådesløst og kompromisløst kommer med sine meninger, uanset om de har været i hendes partis interesse eller ej. Der er vist en statsminister eller spindokter, der har glemt at fortælle hende, at hun som minister bakker op om regeringens beslutning uanset, om fornuften eller logikken dikterer det modsatte.


Problemer er som så mange gange tidligere, at regeringen sidder godt lige så længe de yderst dygtige politikere fra DF lader den sidde. DF er et rigtigt godt parti, men det er samlet af rigtigt mange forskellige og utroligt intelligente mennesker, der kun har et eneste til fælles – frygten for og hadet til muslimerne. De spiller genialt på det og har bl.a. andet indrykket en rigtig god annonce hvor de afbilleder en muslimsk dommer med burka for på den måde at fortælle at de ikke har det helt godt med muslimer og slet ikke med saria lovgivningen. På den måde kan de fortælle ligesindede mindre kloge vælgere, at DF altid er garant for retfærdighed og tolerance.


BRH overså dette, eller lod sin gamle bramfrihed få magten over en kronik, hvor hun dygtigt argumenterede for det uværdige og udanske i et forbud mod religiøs hovedbeklædning og straffen faldt prompte. Statsministeren vedtog samen med resten af regeringen forbuddet og glemte i skyndingen at spørge sin folketingsgruppe, idet de først har møde på onsdag, men hvis han ikke havde gjort det i samme sekund Pia havde ringet til ham, havde DF trukket tæppet væk under mindst BRH og måske hele regeringen.


Efterspillet er en absurd komedie værdig. Mange, mange klip med en forvildet BRH der flygter fra nysgerrige journalisters logiske spørgsmål, der ikke vil interviewes, spille fornærmet, foregiver at tale i mobiltelefon, truer med at sortliste nogle og vil klage til chefredaktøren over andre og foregiver at tage billede af de værste (hun vendte i skyndingen kameraet omvendt og må nøjes med et surt selvportræt) Det er ikke værdigt eller stort og der er (endnu) kun hende selv der tør fyre hende. For hver time der går, bliver situationen mere og mere absurd og umulig at få til at lande på ordentlig vis. Hvad skal oppositionen med venner, når den har den type fjender?


Hvordan er det gået så galt? Mon ikke BRH har kludret ganske elementært med den almindelige politiske tendens til aldrig at indrømme en fejl. Hun kunne have gjort det geniale at indrømme sit nederlag for at fortsætte med enten en ærefuld retræte som minister, eller at have fået magten så kær, at hun slugte kamelen og rettede ind efter DF´s beslutning. Nu er timingen totalt atomiseret og tingene vil kun blive værre og efterlade hende med et blakket eftermæle med den foreløbigt største politiske fejltagelse i dette årtusinde.



Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage