NetPsych nyhedsbrev d. 29-12-2008

Email icon Emne: Deb gode leder

Deb gode leder

Nyhedsbrev Netpsych nr. 52 årgang 8 dato: 29-12-2008






De gode leder




Jeg er blevet overlæge indenfor det sidste år. Ikke fordi jeg søgte min stilling af simpel nød eller magtbegær, men ganske enkelt for at stå mig bedre med de kommende omstruktureringer her i region syd. Jeg er kun ansat på deltid, idet kærligheden til mine psykopater i mine fængsler har bevirket, at det er nødvendigt med en enkelt ugentlig fridag til den nødvendige behandling af denne meget svære gruppe meget syge patienter. Hvad har jeg så lært af min position?


Den første og for mig selv mest overraskende erfaring er at mange der ikke kender mig fra ”gamle dage” ikke vover at konfrontere mig når jeg kvajer mig eller ikke udvise nok opmærksomhed mod en underordnet medarbejders faglige vurdering. Det betyder at denne medarbejder efterfølgende brokker sig til afdelingsledelsen i stedet for at komme til mig. Det er godt nok frustrerende, du har det skidt på arbejde, men i stedet for at brokke dig til mig over vores samarbejde, så vi kan gøre noget ved det brokker du dig til andre. Det er en lille bitte smule svært at have respekt for. Jeg har meldt meget tydeligt ud: når min dør til mit kontor står åbent (90 % af tiden – betyder det, at du er velkommen med ros, ris eller anden form for tilbagemelding.) Du er velkommen til enhver tid.


Et andet for mig sjovt punkt er min personlige stil. Det har været rigtig tydeligt at der er mange der er direkte bange for mig. Stop op, jeg er kun en ganske fredelig familiefar der nu engang er over¬¬læge, jeg ønsker ikke at tyrannisere mine medarbejdere, men tvært om at have en åben dialog, så vi samen kan bidrage til vores patienter fremtidige situation til deres bedste. Jeg styrer vores konferencer og stuegang, men det er en simpel nødvendighed. Arbejdsdagen er kort og arbejdsopgaverne er mange og hvert minut vi spilder med ”TOM GANGS SNAK” går fra kontakten med patienterne til meningsløs teoretisering.


En ganske deskriptiv floskel jeg opsnappede for mange år siden er at bossen skal være synlig, motiverende og inspirerende. Det synes jeg uden nogen form for selvglæde at det fungerer på min afdeling. Jeg er velsignet med en meget dygtig og meget engageret afdelings sygeplejerske, det vil sige, at Niels er en dreng, nok om det, men han yder en næsten optimal sygeplejefaglig styring af tropperne og sikrer at plejen bare er optimalt fungerende. Jeg er rigtig glad for at være leder sammen med ham.


Fremtid? Den er godt nok sjov. Vi aner ikke hvad der skal ske. Det var egentlig planen at vores afdeling skal sammenlægges med en anden, men som det fremgår af regeringens forslag til budgettering, er der ikke afsat penge dertil. som det aktuelt ser ud, bliver vi fortsat i meget lang tid i eget hus under egen styring.



Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage