NetPsych nyhedsbrev d. 12-01-2009

Email icon Emne: Gazas genvorligheder

Gazas genvorligheder

Nyhedsbrev Netpsych nr. 3 årgang 9 dato: 12-01-2009






Gazas genvorligheder




En af de lettere gennemskuelige krigshandlinger har fundet sted i Gaza de sidste dage. Det er atter militante muslimer, denne gang i form af Hamas, der har udfordret staten Israel. Selv med et meget overfladisk kendskab til Israel og den førte politik ved alle, at Israel ikke finder sig i noget som helst og at enhver aggression mod denne stat prompte og umiddelbart bliver returneret ved et passende bombardement eller anden militær respons.

Man kan så undre sig over hvorfor Hamas i uger til måneder dagligt har sendt op til 70 primitive raketter fra netop Gaza ind over Israel. Raketterne har været så elendigt konstrueret og præcisionen så ringe, at det kun har kostet minimal materiel skade og efter min orientering, har de kun kostet 3 kvæstede og døde trods hundrede vis af raketter. Umiddelbart synes angrebene at være som den logiske konsekvens af en kynisk tankegang. Tilslutningen til Hamas er vigende, men hvis man nu kunne provokere Israel, deres reaktion er jo ganske forudsigelig og næppe nogen suveræn stat vil i længden tolerere daglige raketangreb, ja så vil der komme et modangreb mod Hamas. Det er ikke muligt at skille Hamas fra de civile og med et modangreb vil der utvivlsomt, som historien har gentaget sig mange gange, komme en lang række civile tab både med kvæstelser og dødsfald. Dette efterlader familier med et uforskyldt tab af slægtninge og næste logiske skrid vil blive en passende hævn.

Der kommer således atter rekrutter til Hamas og den næste række af terrorister og selvmordsbombere er på plads til de næste terrorhandlinger. Mellemøsten er helvede på jord. En organisation, der savner opbakning skjuler sig mellem civile i et kynisk spil, hvor der er en til vished grænsende formodning om, at dele af de mennesker de gemmer sig imellem vil blive dræbt.

Israel har også ved denne offensiv været temmelig meget på kant med krigens love. De har angrebet skoler, hospitaler og moskeer ligesom internationale hjælpeorganisationer som FN og røde kors er blevet angrebet tilsyneladende med fuldt overlæg. Der er vist ikke meget andet end at lade kynismen rase og nøgternt konstatere at der aldrig nogen sinde vil komme fred i mellemøsten før det bliver umuligt for enhver galning med en kalasnikov A-47 at fyre op under den israelske krigsmaskine.



Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage