NetPsych nyhedsbrev d. 22-03-2009

Email icon Emne: Dårlig undskyldning

Dårlig undskyldning

Nyhedsbrev Netpsych nr. 13 årgang 9 dato: 22-03-2009






Dårlig undskyldning




Jeg har haft en endog meget tiltrængt ferie i sidste uge og tilbragte den med dele af min familie i sydens sol nærmere bestemt på Granddenaria, som min yngste datter insisterede på at kalde bestemmelsesstedet. Jeg havde trukket alle stik ud, og ikke engang min højt skattede computer fik jeg med, det var relax og wellness. Jeg har således ikke udarbejdet et nyhedsbrev, men i stedet vil jeg måske fokusere lidt på Atlantens bølger, mit hotel lå lige i strandkanten og netop bølgerne lyder fortsat med deres brusende regelmæssighed i mine øre. Når jeg vågnede om morgenen var det første jeg hørte den dumpe lyd af brændingen, der slog mod molen. Havet var altid mørkt ikke lysende som i Caribien, men mørkt og med en rumlende regelmæssighed der mindede mig om min dødelighed. Det var tydeligt langs strandpromenaden at havet havde gjort indhug under vinterstormene, men hele tiden kom de rullende Atlanterhavs dønninger ind mod stranden. Selv i helt blikstille vejr kunne bølgerne med lethed vælte selv en erfaren svømmer omkuld, og det var ikke mange, der vovede en tur i selve havet, de enkelte strande, der tiltrak badende, var tydeligt markeret og sikkert aflukket. Som altid er andre strande end de danske aldeles uden den vanlige aromatiske duft af tang i nedbrydning med aldeles lugtfrit og men den klare og sikre luft bevirkede en befrielse og en åbenhed for nye oplevelser.


Jeg så ikke en skid til de lokale attraktioner, det var mine børn, der stillede dagsordenen og de dyrkede ligesindede venner og tid ved den lokale svømmepøl.

De3t ser også sort ud med næste uges nyhedsbrev. Jeg skal til ekspertkursus i retspsykiatri i London, programmet er meget tæt, men åbner mulighed for en udflugt til en af de lokale psykiatriske afdelinger, det bliver spændende at se deres tilgang til retspsykiatri. Jeg er på forhånd advaret af ledende overlæge Peter Kramp om, at der er slips og habitpligt og at eneste frihedsgrad er farven på slipset. Mon ikke min anarkistiske tilgang dømmer påklædning i kaki eller denim? Det bliver i hvert fald spændende at se den angelsaksiske tilgang ti retspsykiatri.


Så langt, så godt. Jeg slutter her en sen søndag aften og sender nyhedsbrevet med det samme. Mit humør er desværre ikke optimalt, min mellemste datter benyttede dagen til at flytte hjemmefra og selv om det var på høje tid – hendes temperament matchede til fulde ayatollahens er det med et vist vemod, at jeg kørte hende til Århus og hjalp hende til rette i hendes studielejlighed. Lev vel min elskede datter. Således befriet for samvittighedsnag over manglende nyhedsbrev, blev det dog til et eksemplar af slagsen, ikke det bedste, me3n et af de mere spontane. God uge til jeg alle.



Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage