NetPsych nyhedsbrev d. 25-05-2009

Email icon Emne: Projektstilling?

Nyhedsbrev Netpsych nr. 22 årgang 9 dato: 25-05-2009


Projektstilling?

Jeg er lidt i et dilemma med min stilling på afdelingen. Det er en rigtig dejlig arbejdssituation, men min hovedinteresse er nu engang de tunge drenge i fængslerne. Dilemmaet er opstået idet Direktoratet for kriminalforsorgen har oprettet tre projektstillinger i henholdsvis Århus, Odense og København. Baggrunden herfor er, hvis vi overfører udenlandske data til Danmark vil der være omkring 10 % af de indsatte, der har en behandlingskrævende psykisk sygdom.

Jeg er ganske enig, de meget krav fattige miljøer i fængslerne med den daglig rutine og forudsigelighed er ikke fremmed for en strukturfattig psykotisk patient og i de år jeg indtil nu har fungeret som lægelig konsulent i de danske fængsler, har jeg da også behandlet og indlagt rigtig mange med psykisk sygdom. Det være sig alt indenfor psykiatrien med søvnbesvær, depression, misbrug, personlighedsforstyrrelse og regulære psykoser.

De tre stillinger er hver med et timetal på 30, altså stort set det samme timetal, som jeg i dag er honoreret med, stillingerne er dog tidsbegrænsede og den største ulempe vil være at vende tilbage til mine tidligere tid som pendler og det meget store tab af mine kolleger og sygeplejerskers samarbejde. Som en af mine kolleger lærte mig under træningen til at blive psykiater:

”Vi må tænke os grundigt om.”


Venlig hilsen

Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych



Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.




«« Tilbage