NetPsych nyhedsbrev d. 14. december 2009

Email icon Emne: Moms

Nyhedsbrev Netpsych nr. 50, årgang 9, 14. december 2009

Moms

Vi læger er indenfor de seneste år blevet momspligtige i et vist omfang. Man har tidligere af bekvemmelighedsgrunde udeladt dette, men EU vogter overalt og har via en afgørelse pålagt de danske læger at blive momspligtige, når vi skriver erklæringer. Der er naturligvis en meget god grund dertil. Eksempelvist er de tyske læger momspligtige, og hvis de skulle skrive psykiatriske speciallægeerklæringer, mens de er bosat i Tyskland, ville de have en urimelig konkurrence fra os danskere. Nu er der næppe flere tyske speciallæger, bosat i Tyskland der i det hele taget kunne spekulativt tænkes at være kvalificerede til at skrive danske erklæringer end der er fingre på en savværksarbejders ene hånd, så lad os da se på goderne derved.

Efter jeg er blevet momsregistreret, har det været nødvendig med en revisor og det har været en rigtig god investering. Han finder alt, hvad der kan trækkes fra, ordner selvangivelsen og reviderer regnskabet, så jeg ikke længere har været til en kammeratlig og fortrolig samtale med skattevæsenet hvert eneste år. Alt, der er relateret til kontoret og klinikken kan trækkes fra og både børnenes tegneserier og ayathollaens modemagasiner, kan efter en passende mellemlanding i venteværelset gå samme vej. Det bedste er dog, at alt der købes til klinikken er momsfritaget, det modregnes direkte i slagsmomsen, hvilket giver 25 % større fradrag end i den ”gamle dage”.

Jeg kræver således moms af de kommuner og forsikringsselskaber, der anmoder om erklæringerne, sender den efter 6 måneder videre til skattevæsenet og glæder mig over renteindtægten i mellemtiden, staten refunderer herefter momsen til kommunerne. Jeg er blevet helt EU tilhænger her på det sidste, det kører meget bedre end Låsby Svendsens ”snurre rundt – system”

Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage