NetPsych nyhedsbrev d. 4. januar 2010

Email icon Emne: Ambulant Tvang

Nyhedsbrev Netpsych nr. 1, årgang 10, 4. januar 2010

Ambulant Tvang

Ambulant tvang er et noget uldent begreb, der muligvis er på vej ind i psykiatrien. Oplæget er dog ganske klart. Der er flere sindslidende der overhovedet ikke har sygdomsindsigt på noget tidspunkt og de udgør de i medierne omtalte ”svingdørs patienter”. Forløbet er nemlig som en svingdør. Indlæggelse, medicinering bedring af tilstanden, på sigt udskrivning og medicinsvigt med efterfølgende tilbagevending af psykosen og det er atter nødvendigt med en tur i svingdøren.

Den ambulante tvang ville kunne bedre dette idet det hermed bliver muligt at fastholde de sindslidende i stabil medicinsk behandling. Det giver på den anden side ikke mening med psykoterapi med tvang, den holder ganske enkelt ikke. Personligt er jeg ikke tilhænger af tvang, idet samarbejdet med mine patienter bliver dårligt når jeg som udgangspunkt siger: du skal til patienten i stedet for at have et samarbejde. På den anden side finder jeg det nødvendigt med tvang, idet der er en patientgruppe, der aldrig vil få et ordentligt behandlingstilbud.

Det bliver naturligvis nødvendigt med patientrådgivere, til de patienter der ønsker at klage og naturligvis skal den ambulante tvangsbehandling blive passende behandlet af patientklagenævnet. Jeg forestiller mig personligt at forudsætningen for behandlingen taget op med passende mellemrum.



Forresten: GODT NYTÅR ;-)
Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage