NetPsych nyhedsbrev d. 28. marts 2010

Email icon Emne: De farlige læger

Nyhedsbrev Netpsych nr. 22, årgang 10, 28. marts 2010

De farlige læger

Kraftigt inspireret af en artikel forfattet af sundhedsdirektøren i region Midtjylland kommer her en opfølgning på en tidligere artikel om farlige udenlandske læger. Det er ikke nødvendigvis uvidende nyuddannede læger, der er de farlige, nej det kan udmærket være de satte etnisk danske læger der er farlige. De holder ikke altid øje med de ny uddannede læge, giver dem ikke nok supervision eller indhente referencen på de læger de ansætter. Man sætter sig lynhurtigt spor, når man arbejder som læge, hvis ikke arbejdet er godt nok eller der direkte laves fejl er plejepersonalet og de yngre kolleger der med det samme med en lille hint til overlægen. Når nu overlægen har for travlt med at passe sin private praksis eller bijobbe på det nærliggende private sygehus, kan hun ikke reagere akkurat. Den farlige yngre læge skal jo kun være i afdelingen i 6 – 12 måneder inden næste stop i uddannelsen. Det er jo også besværligt og anstrengende at tage en situation op. Hvis ikke den yngre læges uddannelsesprogram bliver godkendt falder det jo også tilbage på afdelingen der måske på sigt kan miste sin stilling som afdeling for uddannelsessøgende yngre læger. Så hellere lade den farlige læge fjumre videre evt. fritaget for vagt eller opfordret til en passende orlov uden løn.

De farlige læger er således ikke blot de læger, der har købt deres eksamen på et tvivlsomt internet site, det er så absolut også mig og mine kolleger, når vi ikke følger op med supervision, kollegial støtte og uddannelse.

Således med god og konstruktiv selvkritik vil jeg lukke min komputter for påsken. Foran ligger en badeferie ved det Røde hav, jeg vender tilbage senest om 14 dage, sandsynligvis med en blog eller en artikel om skizofreniens genetiske oprindelse idet der er kommet et mindre gennembrud, således at vi snart vil komme gensplejse de syge gener til forsøgsdyr og dermed ultimativt vil kunne enten lave fosterhygiejne (tilbyde abort til mødre, hvor fosteret vil blive skizofrent) eller opstille mere præcise sygdomsmodeller til udvikling af bedre medicinske præparater.

Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage