NetPsych nyhedsbrev d. 11-08-03

Email icon Emne: Bekvemmelighedsflygtninge

Bekvemmelighedsflygtninge

Nyhedsbrev Netpsych nr. 33 årgang. 3 dato: 11-08-03







indvandrere


Jeg vil i dette nyhedsbrev endnu engang beskrive en såkaldt ”skæv” historie, for at sætte den aktuelle virkelighed i relief. Udgangspunktet er et læserbrev, der ganske vidst er nogen tid gammel. Jeg citerer efter hukommelsen:

Bekvemmelighedsindvandring



Jeg synes, det er på tide at vi beboere i vores land må vågne op over for faren af visse indvandrere. Vores stolte nation er ganske vist kendt oven den hele verden for sin store imødekommenhed over for andre folkeslag, men der må være måde. Disse nye indvandrere kommer blot her til, fordi det er for besværligt at klare sig i deres eget land. De medbringer deres egne skikke og vaner, hvor det er os særligt modbydeligt, at deres kvinder arbejder på lige fod med dem i marken. Det ville vores stolte kvinder aldrig kunne deltage i. Samtidig skal de hente ægtefæller til deres børn i deres hjemlands landsbyer i stedet for at integrere sig med os. Særligt med deres uddannelse af deres børn er de vanskelige, de vil ikke bruge vore skoler, men opretter i stedet deres egne, hvor deres børn bliver undervist på deres modersmål og deres egne underlige skikke.
Hvad vil de mennesker her, når de ikke vil følge vore skikke og vaner, men i stedet vil bevare deres egne? De burde blive i deres eget land og klare sig der, hvis de synes at deres egen kultur er så eventyrlig god.

Læserbrevet er forfattet af en amerikaner i slutningen af det 19.de århundrede og omhandlede de udvandrede danskere i den amerikanske stat Wisconsin.







Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych.




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage