NetPsych nyhedsbrev d. 14. juni 2010

Email icon Emne: Pigefnidder

Nyhedsbrev Netpsych nr. 24, årgang 10, 14. juni 2010

Pigefnidder

Det er desværre tid til et lidt surt nyhedsbrev idet jeg i den sidste tid har filosoferet over begrebet ”pigefnidder”. Det er absolut uvidenskabelige iagttagelse af det smukke køns opførsel i grupper.

I piger er fuldstændigt uundværlige for os drenge, i inspirerer og til store bedrifter (og forhindrer os dernæst i at udføre dem) I er vores mor, veninde, fortrolige, elskerinde, mor til vores børn, livsledsagerske og fuldstændigt umulige at undvære (men svære at være sammen med) I har mange gode egenskaber – og kollektivt betragtet også nogle knap så heldige.

Set udefra begynder pigefnidder i en rimelig ung alder. Jeg har observeret den allerede i børnehaven og allersenest i de små skoleklasser. I indretter jeg i et mikro samfund hvor gruppen er stærkere end individet. Der kommer en førerhund, nogle er inde, nogle er ude og nogle er helt ude. De stærke mobber den svage og den ekstremuheldige, der bliver skydeskiven for gruppens spot kan lige så godt først som sidst skifte skole. Det bliver aldrig bedre.

Når puberteten kommer, bliver det værre, nu er det også nødvendigt at være attraktiv for drengene. Intrigerne begynder nu at blive mere udspekulerede og giftighederne får en slags fernis, så de umiddelbart er mere spiselige. Udtrykket ”en omhyggelig indpakket uforskammethed” finder sin plads. Lidt villige veninder bliver diskret omtalt som ”fælles piger” eller det der er værre.

Gennem livet bliver jeres tendens til intriger og veninde kontra hadeveninde omhyggeligt holdt i live og forfinet. Der er sågar en større virksomhed i det fynske hvor en kvindelig mellemleder sagde op, da der kon en formel kvindelig chef for hende. Det var hende totalt umuligt at indordne sig under den andens formelle overordnede stilling.

Uden jer piger kan vi drenge ikke klare os, men det er meget svært med jer og endnu sværere at forstå jeres konstante intriger og tendens til at pisse eget territorium af.

Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage