NetPsych nyhedsbrev d. 30. juni 2010

Email icon Emne: Sommerferie

Nyhedsbrev Netpsych nr. 33, årgang 10, 30. juni 2010

Sommerferie

Så er det den tid, hvor jeg trækker stikker ud og holder en velfortjent sommerferie sammen med familien. Næste nyhedsbrev kommer sidst i juli eller først i august alt efter energi og inspiration. Ferien går til Tyrkiet om der vil muligvis være materiale til en blog alt efter den lokale geografi og kultur.

Til slut er der lige kommet et par små rettelser til psykiatriloven. Det er i det væsentlige ganske fornuftige rettelser. Den første omtaler de meget syge, hvor det er nødvendigt med bæltefiksering. Her har der indtil nu været obligatorisk efterprøvning af bæltefikseringen af en uvildig overlæge efter 48 timer. Dette er nu rette til at denne uvildige overlæge skal komme en gang om ugen ved de meget langvarig fikseringer. Det er heldigvis sjældent.

Den anden rettelse er en lettelse. Indtil nu har de behandlingsvægrende patienter haft ca. 14 dage til at blive motiveret for behandling. Det lykkes stort set aldrig, idet psykosen i de tilfælde en meget voldsom. Denne betænkningstid er nu skåret ned til 3 døgn.

God sommer til alle her fra.

Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage