NetPsych nyhedsbrev d. 30. august 2010

Email icon Emne: Til salg

Nyhedsbrev Netpsych nr. 34, årgang 10, 30. august 2010

Til salg

Jeg har altid godt kunne lide en overskrift lidt a la kioskbasker, på den måde er det mere sandsynligt at et ellers halvkedeligt nyhedsbrev alligevel bliver gransket med interesse. Udtrykket ”til salg” refererer ikke til mine anstrengelser på at sælge min seneste aktie option, næh det er blot et koncentrat af mine rige erfaringer blande de skæve eksistenser i landets fængsler og arresthuse. Hvis du lige har spist vil jeg anbefale at du venter en times tid med at læse nyhedsbrevet.

Her i fængslerne er alt til salg og der er et marked for det meste og også for det meget mærkelige. De almindelige fanger har intet problem med at aflægge ”rene” urinprøver, altså urinprøver uden hash eller andre stofrester i, så de kan sælge deres urin til misbrugerne der efterfølgende mere eller mindre elegant forsøger at aflevere urinen som deres eget. På den måde bliver misbrugerne ikke udgangsspærret.

Der er i sagen natur stor efterspørgsel på medicin til beroligende eller euforiserende anvendelse og der er tre prisniveauer:

Dyrest er de originale præparater med tydeligt tablet præg, det drejer sig oftest om ”krydstabletter” altså Rivotril®, der er i benzodiazepin gruppen, ”F2” der er præget på Rohypnol® (kraftigt virkende sovemedicin) og det antipsykotiske medicin Seroquel®, der er det eneste middel mod psykose, der forhandles til over 100kr. pr tablet (7 gange apotekerprisen). Jeg undrede mig i mange år over det sidste, indtil jeg tilfældigvis kiggede på nedbrydningsprofilen. Det viser sig at seroquel bliver nedbrudt af det samme cytocrom system som methadon®, det drejer sig om det relativt sjældent forekomne CYP8A8 og når systemet skal nedbryde begge præparater bliver virkningen forlænget betragtelig eller med andre ord, narkomanen modtager kun 60mg methadon, men får effekt som ved 90 mg. Slutteligt forsøger ADHD forbryderne ofte at få mere ritalin®, idet den kan sælges til medfanger, der ønsker et kick.

Næst dyrest er de mediciner der enten har været skjult i en kindpose eller har været knust. Der er her en ret høj grad af tillid pusher og offer imellem, køberen bliver ganske enkelt nød til at stole på sælgers oplysning og der han vel sagtens været absorberet en del af stoffer i sælgers mund.

Billigst er de stoffer der rent faktuelt han været indtaget, men som efterfølgende er ”brækket op” og filtreret gennem et kaffefilter eller en (ren) sok. Narkomanen skal nok være temmelig meget på skideren for at indtage dette, det siger en del om, hvilke menneskelige fornedrelser narkomaner gennemgår.

Når man først er kommet der ud, er det intet problem med at indtage stoffer, der har været gemt i et menneskeligt nedre hulrum. Når jeg har set de konfiskerede salgspakninger, har det aldrig været svært at afgøre om det kom fra anal kanalen eller om kvinden samtidig har haft menstruation. Ofte brugen gamle kinderæg som opbevaringssted og en enkelt fange fik da også tilnavnet Gummigerd, idet han havde 15 kinderæg i endetarmen.

Kanyler og sprøjter koster også, men hvis de ikke kan skaffes, anvendes en blyantspidser og en kuglepen. Forklaring som følger: man opløser stoffet tømmer kuglepennen for blæk og kugle, suger stoffet op i kuglepennens rør. Åbner en blodåre med blyantspidserens knivsæg, anbringer kuglepenne deri og puster stoffet ind i blodåren - velbekomme.

Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage