NetPsych nyhedsbrev d. 27. februar 2011

Email icon Emne: Yom Yom

Nyhedsbrev Netpsych nr. 9, årgang 11, 27. februar 2011

Yom Yom

Denne ugen nyhedsbrev burde ikke finde sted, men da jeg engang for va. 10 år siden besluttede at oprette et nyhedsbrev bliver jeg d.d atter nød til trods alle objektive kriterier at komme med endnu et et forsøg. Der er flere indgangsmodeller.

Jeg var i weekenden inviteret af Pfizer(r) til et møde i det sjællandske for at diskutere flere foerkelige psykiatriske problemstillingen. Der var foruroligende nyheder, det mest spetaktulære var  den såpkaldte QT-problematik. QT  er den tid der forløber fra hjertets forkamres elektriske udladninge ti de når sleve hjertekamrerne. Umiddelbart en uskyldig ting, mern flere mediciner af interesse for psykiatrieen forlænger denne overledningshastifghed og hvis man forsøger at komme med en forklaring er det at sammenligne med doninobrikker der bliver opstillet med for stor en indbyrdes afdstand - de kan ganske enkelt ikke vælte den næste brik - eller omsat til det aktuelle- hjertet går i stå.

Der er mange mediciner, der bevirker denne tilstand. Vigtigst er metadon, benzodiazepiner, antideopressiva og midler mod uregelmæssig hjerterytme. Jeg fik meget hurtigt en meget dårlig smag i munden idet stort set alle af "mine" straffe fanger får mindst en dosis af disse præparater.
Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage