NetPsych nyhedsbrev d. 21. marts 2011

Email icon Emne: Gadaffi Gadaffi Gadaffi

Nyhedsbrev Netpsych nr. 12, årgang 11, 21. marts 2011

Gadaffi Gadaffi Gadaffi

Jeg er et fredeligt menneske, der kun lejlighedsvis kan blive oprørt og yderst sjældent mister besindelsen. Jeg har derfor med hovedrysten betragtet det danske folketings enstemmige beslutning om at drage i krig mod Libyen personificeret med oberst Gadaffi. Vi er nu i en to front krig mod to muslimske lande. Den første front i Afghanistan er vi stille og roligt ved at tabe og med de nuværende tilbagetrækningsplaner vil omkring 50 gode unge raske mænd have ofret deres liv for at forsvare en ”folkevalgt” sympatisk udseende despot, der tillader, at de der downloader islamkritisk materiale fra nettet efterfølgende bliver aflivet. Despoten har naturligvis sikret sin position ved at sælge ud af nationens råstoffer til vesten.

I Libyen var situationen ganske vist yderst dramatisk. Efter en folkelig opstand med dårligt bevæbnede borgere satte Gadaffi alt sit militære isenkram ind mod den folkelige opstand og kampvogne er ganske effektive mod slet bevæbnede, dårligt trænede men højt motiveret borgere. Når dette kombineres med klokkeklare udtalelser fra Gadaffi om radikaler løsninger og ingen nåde til oprørerne er vi gået i krig igen, for at hjælpe den folkelige opstand.

Jeg undrer mig temmelig meget, vi har intet at gøre i Arabistan, den arabiske liga har også set det komme og kunne have hold ro i eget hus. Nu kommer der endnu en vestlig krig mod et muslimsk land og efter et passende antal civile ofre vil opinionen ligesom i Irak og Afghanistan skifte til modstand mod den vestlige intervention. Det bliver spændende om vi når at tømme landet for olie inden da, de har jo 2 – 10 % af verdens reserver.

Hvad bliver den næste diktatur eller despot som vi lægger os ud med?

Hviderusland? Nej der er ingen ressourcer og korruptionen er alt for besværlig.
Kina? Nej de er alt for gode til at producere billige varer til os.
Nordkorea? Nej ingen råstoffer der.
Somalia? Nej det har vi prøvet, vi fik tæv. Hellere betale deres pirater lidt håndører fra tid til anden.
Saudi Arabien? Nej, deres olie flyder fortsat til os.

Sådan kunne jeg rejse rundt i det meste af verden, der er som bekendt ikke en eneste muslimsk land der ikke har seriøse problemer med menneskerettighederne. Vi har absolut intet at gøre i Libyen, men når det 2.de eller 3.de F-16 er skudt ned (det bliver omformuleret til tekniske problemer eller et hændeligt uheld) kommer politikerne nok på andre tanker. Jeg gruer for vores fremtid. Alle danskere er nu fuldt legale krigsmål for uniformerede libyere.

Gadaffi, Gadaffi, Gadaffi

Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage