NetPsych nyhedsbrev d. 4. april 2011

Email icon Emne: Renovationsafgift

Nyhedsbrev Netpsych nr. 14, årgang 11, 4. april 2011

Renovationsafgift

Det er desværre atter på tide at tage sarkasmen i anvendelse. I hellig forargelse over den enorme sum penge jeg lægge i skatter og afgifter er der nu tilkommet en ny afgift:

Renovationsafgift på 1.307,50- kr.

Forklaringen er den enkle, at jeg via min bibeskæftigelse som praktiserende speciallæge forventes at forurene for præcis dette beløb og det skal jeg naturligvis betale, det manglede da bare. Problemer er dog, at jeg i min praksis ikke har noget som helst affald. Alle aktiviteter består af samtale med klienterne, journalføringen foregår elektronisk og de mange, mange speciallægeerklæringer udfærdiges og fremsendes ligeledes elektronisk.

Således optimistisk med henblik på at slippe for afgiften rettede jeg henvendelse til kommunen hvor jeg efter knap en times ventetid ved telefonen, fik fat i en venlig teknokrat, der lige havde været til et kursus i at tørre utilfredse skatteborgere af. Jeg kunne ligefrem se hende slå beklagende ud med armene, idet hun beklagende forklarede, at hun bare forvaltede den lovgivning der var vedtaget af politikerne. I den stod der altså, at min branchekode (privat praktiserende læger) forurener og producerer affald for præcis det angivne beløb og det kan der ikke gøres noget ved. Der er ikke andet at gøre end at betale ved kasse 1.

Lidt ærgerlig, jeg betaler min enorme skat med glæde, men der er ingen der frivilligt lader sig plukke uretfærdigt. På den anden side kan beløbet trækkes fra i skat ligesom momsen kan modregnes. Der er i min branche absolut ingen mulighed for at lave lidt alternativ indtjening idet 99,9 % foregår via det offentlige og de er ret gode til at opdage ”privat løntillæg” eller sort arbejde.

Nå jeg vinder på den anden side mere end jeg taber. Jeg strejket fortsat i mine bijobs som fængselslæge og honoreringen foregår via selvdefineret regning fra min side, så mon ikke jeg trods alt står mig en hel del bedre end så mange andre.

Med ønske om en god uge 14 til alle, jeg har for en gangs skyld atter afholdt en uges ferie, atter til Canarieøerne, så mit piveri skal ikke tages alt for alvorligt.

Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage