NetPsych nyhedsbrev d. 25. april 2011

Email icon Emne: Statistik

Nyhedsbrev Netpsych nr. 17, årgang 11, 25. april 2011

Statistik

Så rundede vi et rimeligt skarpt hjørne i WWW.netpsych.dk´s historie. 1.000.000 hits. Det begyndte for ca. 10 år siden med et oplæg fra psykolog Palle Hoffmann om at lave en hjemmeside med psykiatrisk og psykologisk rådgivning. Med en pris på 100 inflationsramte danske kr. pr råd, ville dette efter et par år give mindste en fantasiliard til en der ville købe os. Det var i sagens natur før IT boblen bristede.

Jeg blev fra starten koblet til den psykiatriske del af hjemmesiden og syntes, at der måtte være basis for bare lidt mere. Jeg begyndte derfor at forfatte populærvidenskabelige artikler om psykiatri og psykologi og oprettede en ordbog over fagudtrykkene (den er nu over 2.300 udtryk og den største ordbog på dansk om psykiatri og psykologi overhovedet)

Det gik dog ikke helt som planlagt, ingen gider købe og heller ingen af de mange medicinproducenter vil sponsere, så siden er fortsat ren filantropi, hvor jeg via nyhedsbrevet giver udtryk for mine holdninger til psykiatri og de mange begivenheder af mere eller mindre psykiatrisk interesse. Dette har givet rigtig megen respons både fra læserne og mine forskellige arbejdsgivere, der ikke altid har set med velvillighed på mine synspunkter.

Jeg må således atter påpege at alle nyhedsbreve, der indeholder kritik eller slet skjult kritik er ren fiktion. Alt fungerer perfekt i den danske psykiatri….. Lige med undtagelse af visse afdelinger på Sjælland, hvor en af mine gode kolleger fra tid til anden refererer kritisable forhold. Jeg vil gerne hjælpe hende med at få luft for sine frustrationer, men må atter pointere at hendes holdninger er hendes egne og, at hun selv er ansvarlig for sine holdninger, når jeg fremover vil give hende spalteplads i nyhedsbrevet.

Så langt så godt. Som tiden er gået er de mest læste artikler ligeledes en smule andre end de første 500.000 hits. Det er fortsat ICD-10 artiklen, der er den absolutte topscorer med over 3 gange så mange hits som nr.2 – ganske forståeligt i stort set alle artikler er der et link til ICD-10.

Nr. 2 er lidt overraskende ikke længere skizofreni, men PTSD, antagelig fordi der har været flere artikler på nettet om PTSD, der har indsat link til min artikel. Nr. 3 er med same forklaring idet artiklen om Infantil autisme ligeledes har været ”link-tung”

Endelig kommer artiklen om skizofreni, der følges af Freuds personlighedsmodel (første psykologiske artikel) og herefter specialartiklen om den paranoide skizofreni. Den første test (MMSE) kommer nu efterfulgt af nr. 9 og 10 om Aspergers syndrom og omsorgssvigt.

Således god 2.de påskedag til alle mine læsere, tallet ligger nu konstant på godt 350, et tal, hvor der hver uge kommer et par nye, ligesom det samme antal forsvinder.

Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid: www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage