NetPsych nyhedsbrev d. 19. september 2011

Email icon Emne: Fejl

Nyhedsbrev Netpsych nr. 38, årgang 11, 19. september 2011

Fejl

Fejl ved sagsbehandling begået af myndigheder forekommer. Nogle gange hyppigt nogle gange så sjældent, at myndighederne benægter enhver fejl, idet deres sagsbehandling er 100 % korrekt. Jeg vil i dette nyhedsbrev fokusere på fejl begået af Patientombuddet tidligere betegnet som Patientklagenævnet.

En af landets forhenværende læger, idet han er frataget sin autorisation var i starten af dette årtusinde, er ophav til en kontroversiel psykisk behandling med akupressur af vagina, eller rettere han indførte sine fingre i sine klienters vagina for derved at forløse deres psykiske smerter. Der eksisterer intet teoretisk eller praktisk grundlag for denne meget mærkelige behandling, hvorfor Sundhedsstyrelsen i 2005 midlertidigt fratog ham sin autorisation. Efter 5 års sagsbehandling

(F E M   Å R)

Nåede man frem til, at han i 19 tilfælde havde handlet under lavmålet for faglig standard og gav ham kritik i alle 19 tilfælde. Sagen blev offentligt gjort på Sundhedsstyrelsens hjemmeside med fulde navn og autorisationsnummer.

Problemet var blot, at Patientklagenævnet i samtlige 19 tilfælde angav en forkert autorisationskode, således blev en aldeles uskyldig sønderjysk kollega med sin autorisationskode hængt ud til spot og spe i 3 måneder inden jeg tilfældigvis med et ganske simpel krydstjek fandt ud af fejlen. Efter en stilfærdig korrespondance blev fejlen rettet.

Nu skulle man da tro at dette ville få konsekvenser for sagsbehandleren. Men dette er naturligvist ikke sagen. Der er ikke sket noget, så længe man ikke er læge kan man jonglere med andres gode navn og rygte aldeles uden konsekvenser.

Undskyldning for fejlagtig sagsbehandling, du må have spist søm. Læger betragtes som skyldige når der rejses klagesager. Det er således vedtaget, at der nu skal arrangeres et ”forsoningsmøde” hvor klageren møder læges, så han på forhånd kan få lov til at give en undskyldning, vi er dømt på forhånd. Velbekomme.


Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage