NetPsych nyhedsbrev d. 22-09-03

Email icon Emne: bivirkninger af naturmedicin

bivirkninger af naturmedicin

Nyhedsbrev Netpsych nr. 39 årgang. 3 dato: 22-09-03






Narurmedicin



Det er vist i tidligere undersøgelse at mange gerne vil supplere konventionel medicin med naturmedicin. Der stilles kun beskedne krav til naturmedicin, fabrikanten skal blot sandsynliggøre, at den ikke er skadelig. Naturlægemidler omfatter de præparater der forekommer i naturen i koncentrationer, der ikke er væsentligt større end i naturen. Naturlægemidler skal registreres i Lægemiddelstyrelsen såfremt de forhandles med en sundhedsanprisning, og omtales som kosttilskud, såfremt der ikke medfølger sundhedsanprisning. Det er på den anden side ikke omtalt, at nedbrydningen af naturmedicin kan påvirke omsætningen af konventionel medicin, således at virkningen enten bliver kraftigere eller måske helt ophører. Jeg har slået forskellige naturlægemidler op og angivet hvilke forsigtighedsregler man bør iagttage.

Aloe vera: Der er beskrevet flere tilfælde med allergiske reaktioner, har hos dyr givet blodmangel og skade på sædceller.

Coenzym Q-10: Kan muligvis give forstyrrelser i blodstørkningen, og forstyrre mediciner, der virker blodfortyndende.

Ginseng: Indtaget i store doser (over 3g dgl.) ses forgiftninger med forhøjet blodtryk, nervøsitet, søvnløshed udslæt og diarrhoea.

Grapefrugtjuice: har kraftig interferens med nedbrydningen af mange nervemediciner, bør ikke indtages når man bliver behandlet med nervemedicin.

Hestekastanjefrø: Kan Give svimmelhed, hovedpine og kløe.

Ingefær: Kan påvirke omsætning af testosteron hos fostre, bør ikke bruges hos gravide.

Perikon: Må ikke anvendes sammen med antidepressive mediciner, kan fremkalde mani, nedsætter virkningen af mange forskellige lægemidler.

Tranebær: Kan øge forekomsten af nyresten.

Valerianerod, Baldrianrod: Kan give hjertefunktionsforstyrrelser og depression, ligesom laboratorieforsøg viser effekt som cellegift, hvorfor det ikke må anvendes under graviditet.







Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych.




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage