NetPsych nyhedsbrev d. 7. november 2011

Email icon Emne: methoxamin

Nyhedsbrev Netpsych nr. 45, årgang 11, 7. november 2011

methoxamin

Nogle gange bliver jeg rigtig bekymret for de risikovillige unges forbrug af såvel legale som illegale stoffer. Jeg fik i sidste uge et spørgsmål om brug (altså misbrug) af stoffet methoxamine.


Problemer med methoxamine til ikke lægeligt brug, er at stoffet en potent alfa receptor stimulant og at indikationen er situationer hvor der er opstået en uventet og farligt blodtryksfald (som følge af større blodtab eller spinal anæstesi). Stoffets effekt er en kraftig stigning i blodtrykket og det venøse tryk. Hvis det indtages i stimulansøjemed er der således en koloenorm risiko for dødsfald som følge af en bristet aneurisme (uopdaget udposning på en arterie som 25 - 37 % af os intetanende går rundt med). Den registrerede bivirkning i form af hovedpine er da også en direkte følge af blodtryksstigningen. Methoxamine er ikke registreret lægemiddel i Danmark, men speciallæger i anæstesi kan få dispensation til at anvende det. Det må kun anvendes under nøje monitorering af puls, blodtryk og iltmætning.

Hvis jeg ville mine fjender noget ondt, ville jeg liste dette præparat i deres drinks. Hvad i hede hule h…. får ungdommen til at eksperimentere med det???

velbekomme
Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage