NetPsych nyhedsbrev d. 16. januar 2012

Email icon Emne: 40 års jubilæum

Nyhedsbrev Netpsych nr. 3, årgang 12, 16. januar 2012

40 års jubilæum

Her i weekenden blev den danske dronning Margrethe d. 2. fejret for sit 40 år jubilæum som dronning. Jeg føler mig derfor kaldet til at lufte min inderlige modvilje mod kongehuset. En mere overflødigt, ufuldkommen, ligegyldig og udemokratisk institution kan man næppe forestille sig.

En stinkende rig familie, der siden Gorm den Gamle har nydt livet på solsiden af samfundet. De yder absolut intet fraset glansbilleder i de inderligt overflødige ugeblade. Klippen snore over ved indvielser af større byggeprojekter og vedligeholdelse og udbygning af en yderst dekadent livsførelse, hvor intet mindre end det absolut ypperste til monarken med sin små kiksede børn er utænkeligt. Ingen absolut ingen i den såkaldte royale familie yder en ærlig arbejdsindsats og de bruger formentlig det meste af tiden til at udtænke nye sugerør i den danske statskasse.

Et demokratisk samfund som det danske, hvor alle er lige for loven (stort set) bør ikke have en så misdannet institution i spidsen for samfundet. Tiden er løbet fra det og absolut intet kan skjule at den royale familie blot er en ganske almindelig familiesammenført institution, hvor alle gifter sig med udlændinge, for herefter at få dem til Danmark og stikke deres grådige sugerør i statskassen.

Næste generation er ikke bedre. En kronprins, der knap nok kan tale rent og ustandseligt dummer sig og har taget konsekvensen af det med at isolere sig med sin smukke hustru og deres fire børn i Kancilihuset. Han kommer kun ud når han skal sejle kapsejlads eller portrætteres til medierne, mens han snubler over ordene og krabber sig sidelæns gennem livet.

Lillebror klarer sig tilsyneladende bedre, men har en skilsmisse i bagagen hvor den danske befolkning fortsat skal underholde den fraskilte kineserinde med et ganske substantielt beløb hver eneste måned. Han forsøger sig med at sælge ud med produkter fra sin køkkenhave i Møgeltønder, men med landbrugets situation varer det næppe før der vedtages en særlov, hvor dele af det offentlige pålægges at købe hans produkter mod en tilpas overpris så gesjæften atter kan hænge sammen.

Fik jeg nævnt at ingen i familien betaler skat eller moms? Det er da lidt besværligt at skulle yde noget som helst til det samfund de suger så rigelige ressourcer ud af.

Uanset hvor fotogene enkelte medlemmer af familien er og uanset at enkelte medlemmer fra tid til anden yder en beskeden indsats i eksportfremstød er og bliver kongehuset en skamplet på et moderne demokrati, ingen er i kraft af sin fødsel eller kæreste berettiget til at mæske sig på vor andres regning.




Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage