NetPsych nyhedsbrev d. 6. februar 2012

Email icon Emne: Min søsters benzodiazepin

Nyhedsbrev Netpsych nr. 6, årgang 12, 6. februar 2012

Min søsters benzodiazepin

.Jeg havde egentligt tænkt at ugens nyhedsbrev skulle omhandle en længe ventet korrektion i benzodiazepin ordinationerne. Jeg har stort set ene mand ført en inderlig fejde mod benzodiazepin idet disse mediciner er afhængighedsskabende, sløvende, vanedannende og karakterfornedrende. Sundhedsstyrelsen er min eneste samarbejdspartner og har i sin vejledning om disse mediciner præciseret, at de ikke må gives uden behandlingsplan, uden nedtrapningsplan og ikke længer end 14 dage og aldrig til misbrugere.

Misbrugerne elsker dem, idet de tager det værste af abstinenserne og de kan også i sig selv misbruges. Jeg oplevede til min store overraskelse, at et vestjysk misbrugscenter havde en noget anderledes opfattelse af de meget enkle og klare vejledninger fra Sundhedsstyrelsen. Centeret udskrev rask væk benzodiazepin i rå mængder til misbrugerne, idet de syntes, at det var bedre at misbrugerne fik dem i kontrollerede mængder frem for at skulle købe dem af pensionisterne. Efter at have forvisset mig om det faktuelle, ringede jeg til den lokale embedslæge og sagen skulle nu være på sin plads.

Min glæde herover druknede i en ellers meget negativ oplevelse, idet jeg ville forkæle mine mindste, med en tur i biffen til den seneste film af ”min søsters børn alene hjemme”.

Det var da godt nok deprimerende. Af alle platte, dårligt spillede, lalleidiotiske, amatøragtige, fladpandede og dumme danske film var det da godt nok den værste. Det er mig en gåde hvem der har villet skyde penge og ressourcer i så et elendigt et makværk.




Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage