NetPsych nyhedsbrev d. 13. februar 2012

Email icon Emne: Termosans

Nyhedsbrev Netpsych nr. 7, årgang 12, 13. februar 2012

Termosans

En temmelig præcis men andeles psykosetest er den rumtemperatur, som de sindslidende foretrækker. Gennem rigtig mange år har jeg bemærket, at de psykotiske og her specielt de skizofrene må have en anden temperaturoplevelse end os andre. Ikke hver gang men hver eneste gang jeg aflægger dem et hjemmebesøg er der enten skruet helt op for varmen således, at rumtemperaturen typisk ligger på 24 – 26 grader, eller alle vinduer er åbne med en arktisk kulde om vinteren til følge. Dette gælder året rundt, de vil også gerne fyre op midt om sommeren, eller følge naturens skiftende luner.

Jeg har i en periode konsekvent spurgt det logiske spørgsmål: Hvorfor? men det har ikke været muligt at få noget brugbart svar. Jeg kan ikke finde forklaringen i lærebøgerne ligesom der ikke er publiceret nogen videnskabelige studier om emnet.

Det er dog en ganske let og overskuelig rettesnor for patientens diagnostiske formkreds lige at tjekke termostaten eller vinduet på stuen.

Dette er mit hidtil korteste nyhedsbrev, min undskyldning er, at jeg er på vej til en velfortjent vinterferie i Hurghada - Egypten. (Daddy skal snorkle med sine unger). Nyd den friske luft i Danmark. Næste nyhedsbrev antageligt om et par ugers tid.



Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage