NetPsych nyhedsbrev d. 27. februar 2012

Email icon Emne: Unge på varig hjælp

Nyhedsbrev Netpsych nr. 9, årgang 12, 27. februar 2012

Unge på varig hjælp

Danmark er ved at komme godt og grundigt på spanden. Årtiers overforbrug og talrige syge, lamme dovne eller uheldige borgere på overførselsindkomster er et af de fremtidige emner, der bare skal være styr på. Inden for de næste få år bliver der omkring ½ mill. Ekstra borgere på overførselsindkomst når min generation trækker sig tilbage.

Dette udmønter sig i forskellige forslag bl.a. et forslag om at ”unge mennesker” ikke kan tildeles varig førtidspension. Det lyder umiddelbart som et visionært og idealistisk forslag, men ved en ekstra overvejelse, trods alt et umuligt forslag.

De unge under tyve år, der modtager varig hjælp i form af førtidspension tilhører en ud af tre grupper:

1. de fødselsskadede der siden fødslen har været udviklingshæmmede i en grad der bevirker, at de aldrig har udviklet sprog, motorik og intellekt til at kunne bestride selv det mest støttede og skånsomme arbejde.
2. de sindslidende, der i en tidlig alder har udviklet sig en svær skizofreni, bipolær eller anden sindslidelse hvor al kontakt til arbejdsmarkedet er illusorisk.
3. hjerneskadede efter sygdom, trafikuheld eller ”en ud af million sygdomme” hvor de i barndommen eller ungdommen har pådraget sig en så alvorlig lidelse, at arbejde er et uopnåeligt gode.

Hvor velmenende forslaget end måtte være er det aldeles urealistisk. Man må på den anden side befrygte, at hvis forslaget får medvind, så bliver den logiske konsekvens, at der skal ansættes et par hundrede eller tusinde bureaukrater ekstra til at overvåge, de der logisk set vil ansøge om førtidspension vitterligt skal have en eller anden form for økonomisk kompensation.



Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage