NetPsych nyhedsbrev d. 13. marts 2012

Email icon Emne: Vogternes råd

Nyhedsbrev Netpsych nr. 21, årgang 12, 13. marts 2012

Vogternes råd

Kære læsere

Jeg er blevet tæppebombet med mails vedr. min selv censur ang. ugens nyhedsbrev, så jeg vil omskrive nyhedsbrevet, så ingen kan have ondt af det til følgende:

Der er underlige tilstande i Iran. De har der ”Vogternes råd” der er det allerøverste organ for bl.a. psykiatriske udtalelser. En af mine iranske kolleger har givet udtryk for sin frustration des angående.

”Jeg føler det meget underligt, jeg har flere patienter med retspsykiatriske sær foranstaltninger, som jeg har fulgt i årevis. Jeg taler med dem hver eneste måned under udskrivning og under indlæggelse mindst en gang om ugen.

Så skriver Vogternes råd til mig en gang om året med en forespørgsel om jeg mener at sær foranstaltningen skal ændres eller fortsat stå ved magt. Ud fra min omfattende viden om mine patienter kan jeg komme med en klar og præcis erklæring men nu bliver jeg frustreret.

Det sker ofte, at Vogternes råd tager en helt anden beslutning end min og når jeg problematiserer dette, får jeg en bemærkning om, at de via min erklæring kan se, at jeg enten er blevet forført eller har fået modvilje mod patienten. De kan derfor som rene orakler (uden at have talt med patienten) og blot ved at læse min erklæring se hvilken afgørelse, de skal træffe. Det må her tilføjes, at landets domstole blindt på Vogternes råd og loyalt følger en afgørelse fra Vogternes råd.”


Jeg kan kun lægge øre til min kollegas frustration.



Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage