NetPsych nyhedsbrev d. 9. april 2012

Email icon Emne: Politisk virkelighed

Nyhedsbrev Netpsych nr. 15, årgang 12, 9. april 2012

Politisk virkelighed

Jeg er ikke politisk aktiv ud over at fra tid til anden at skrive satiriske nyhedsbreve, der vel kan tolkes politisk, alt efter om man kan lide dem og mine synspunkter eller ej. På den anden side har mit karrierevalg en form for politisk klangbund idet jeg som læge gerne vil være med til at gøre en forskel og hjælpe mine medmennesker.

Det lå således lige til mit højreben at blive en form for venstreorienteret, idet man alt andet lige på venstrefløjen har mere fokus på manden på gulvet og velfærd end at være sin egen lykkes smed og kun handle aldeles egoistisk med tanke for egen vinding eller med sugerøret alt for dybt i statskassen.

Jeg har således det meste af livet stemt på et af de nogenlunde moderate partier vest for midterlinjen på nær ved sidste valg hvor jeg synes at se en ubehagelig tendens hos partiet. Man begyndte uhæmmet at sælge ud af kerneværdierne og efter valget var eneste punkt de fik med på regeringsgrundlaget den forkætrede betalings ring / trængsels ring eller miljø ring omkring hovedstaden. En ordning, der har fungeret fortræffeligt i andre storbyer, men som her blev det ultimative symbol på en rød regerings uduelighed og slutteligt forsvandt helt.

Nu er der føjet spot til skade idet skatteministeren åbent har udtalt at overlæger, advokater, direktører ikke er velkommen i partiet, idet han fortsat har som mål at plukke de få af os, der via en ikke ubetydelig intelligens og en god uddannelse efter mange års studier har fået et job, hvor betalingen er ganske rimelig. Når jeg således arbejder deltids som overlæge og supplerer med eget rådgivningsfirma og på toppen dette har et bijob i kriminalforsorgen så er mine økonomiske problemer af luksusklassen.

Jeg er fuldt bevidst om at jeg skal betale penge i skal – mange penge. Som demokratiet fungerer udgør bistandsklienterne sammen med førtidspensionisterne, de ægte pensionister, kontanthjælpsmodtagerne og de syge, uheldige og de dovne et komfortabelt flertal. Dette bevirker at jeg skal betale meget i skat. Det er mig og min slags, der holder samfundet kørende.

Jeg er nu ikke længere velkommen i mit gamle parti og må således begynde at tænke på mig selv og ikke på samfundets gavn. Nå partiformanden blev aldrig helt ferm til at binde en slipseknude, så det er med let hjerte at jeg melder mig over på den anden side og fremadrettet vil tænke på mig selv. 

Jeg vil nu anvende alle tænkelige revisionsmæssige krumspring til egen vinding og de er rigtig mange og vil tænke tilbage på mine røde år med en vis vemod. Mine penge vil blive kanaliseret til udenlandske banker og mit kommende otium vil blive tilbragt under lunere og skattemæssige lettere himmelstrøg. Lev vel gamle partifæller, hvornår mon i krydser spæregrænsen???




Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage