NetPsych nyhedsbrev d. 16. april 2012

Email icon Emne: Paradokser

Nyhedsbrev Netpsych nr. 17, årgang 12, 16. april 2012

Paradokser

Jeg har det sidste årstid samlet 10 paradokser eller uforståelige fakta, nogle fra lægeverdenen andre løst opsnappet. Har du en mening dertil?

1.paradoks – Sundhedsstyrelsen skriver i sin vejledning om sovemedicin, at sovemedicin ikke skal benyttes ukritisk, aldrig uden en udtrapningsplan og aldrig over 14 dage. – Hvorfor er der så 100. stk. pakninger af sovemedicin på apotekernes hylder?

2.paradoks – Det er almindeligt at man medbringer en buket blomster ved gæstebud eller ved sygebesøg. – Hvad i alverden har planters afskårne kønsorganer for en rolle i et ønske om taknemmelighed for en invitation eller som et ønske om god bedring?

3.paradoks – man er enten meget dum eller naiv, hvis man ikke erkender at tobaksrygning er meget sundhedsskadende. Hvorfor er skatten på tobak ikke sat markant i vejret til 100kr pakken, så de unge (selv dem der får luksus SU, mens de bor derhjemme) ikke har råd til at ryge?

4.paradoks – Politikerne har besluttet at sundhedspersoner skal hænget ud til spot og skade efter de har begået 3 fejl. Hvorfor gælder det kun for sundhedspersoner og ikke for politikere?

5.paradoks – Patientombuddet (det tidligere patientklagenævn) har i en enkelt sag begået ikke mindre end 19 graverende fejl. De har indrømmet det, men har ikke undskyldt offentligt eller hængt sig selv ud som med os sundhedspersoner.

6.paradoks – hvis en borger får oparbejdet et regulært misbrug af receptpligtig medicin kan borgerens egen læge indsætte en specialmeddelelse i dennes journal på lægevagten, så den rare vagtlæge ikke lader sig lokke til at forny recepten. Misbrugeren skal dog selv give tilladelse til denne meddelelse – hvorfor?

7.paradoks – jeg får ofte breve fra diverse advokater vedr. deres klienters medicinske status. Hvorfor passer advokaten ikke bare sit arbejde som advokat og lade mig passe det lægelige?

8.paradoks – afgørelser fra patientombuddet vedrørende klagesager er endelige, det vil sige at de ikke kan ankes til nogen anden instans. En almindelig forbryder har først byretten, dernæst landsretten, højesteret og den særlige klageret. Hvorfor har jeg ikke den samme retsstilling?

9.paradoks – lægevidenskaben udvikler sig konstant, men der er intet efteruddannelsestilbud fra sundhedsmyndighederne. Hvorfor er der ikke obligatoriske genopfriskningskurser?

10.paradoks – det har været klart at den nuværende lægemangel skyldes for få nyuddannede. Dette faktum har nu varet over 20 år. Hvorfor er der ikke grebet ind?

Jeg kunne blive ved, men slutter her denne sørgelige liste




Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage