NetPsych nyhedsbrev d. 16-09-02

Email icon Emne: Kongres

Kongres

Nyhedsbrev Netpsych nr. 33 årgang. 2 dato: 16-09-02






Frontlinieviden


Jeg vender atter tilbage til en kongres, jeg deltog i i Sevilla for et par uger siden. Jeg har nu gennemgået det meste af materialet, og de nye impulser og indtryk er ved at sætte sine spor i det daglige arbejde. Jeg vil her fremhæve to væsentlige forskningsresultater af vidt forskellig observans.


Dr. Heinz Grunza fra universitetssygehuset i München fremlagde den mulige anvendelse af de nye atypiske antipsykotika hos affektive patienter. Der blev fra flere forskningsrapporter fremhævet, at de nye atypiske midler er mere skånsomme og mindst lige så effektive som de traditionelle mediciner. I slutningen af fordraget blev der forelagt evidens for at de nye atypiske mediciner ligedes virker som stemningsstabilisatorer af samme styrke og effektivitet som den traditionelle lithium behandling.


Et andet meget overraskende indslag omhandlede Quetiapine til behandling af kokainmisbrug hos patienter med affektive sygdomme. Det drejede sig om et pilot-studium, altså et projekt med begrænset deltagelse af patienter for blot at se om en hypotese burde testes i større skala. Resultaterne var dog rimeligt entydede, der var langt mindre stofhunger efter behandling med Quetiapine og mindre anvendte beløb på stoffer.


Specielt det sidste resultat er så tankevækkende at jeg ser frem til yderligere forskning med interesse. Der har ikke tidligerer været pupliceret nogen form for effektiv behandling af stofhunger hos stofmisbrugere der fortrinsvis har anvendt kokain.






Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych.




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage