NetPsych nyhedsbrev d. 25. juni 2012

Email icon Emne: Midazolam

Nyhedsbrev Netpsych nr. 25, årgang 12, 25. juni 2012

Midazolam

Der har i den forløbne uge været foruroligende nyheder om anvendelse af specialpræparatet Midazolam® til psykiatriske patienter.

Midazolam® er et hurtigt virkende benzodiazepin, der er designet til anvendelse under operationer hvor man giver så høj en dosis at patienten falder i søvn, eller som sløvende medicin på intensive afdelinger, hvor de svært syge har brug for en form for almindelig døgnrytme.

Det er understreget på produktresumeet at, man kun må give Midazolam under forhold hvor man kan monitorere puls, blodtryk, respiration og iltmætning og at der skal være direkte adgang til intubation (Fremskaffelse af frie luftveje). Det er også understreget at ældre, svækkede, misbrugere og patienter, der modtager antipsykotisk medicin kan have voldsomme og uforudsigelige reaktioner på Midazolam®

Angiveligt har man på en af landets psykiatriske afdelinger givet stoffet uden denne nødvendige monitorering og har angiveligt blot lagt patienterne i aflåst sideleje for i det mindste at holde luftvejene sådan så nogenlunde frie.

Der kommer nu en officiel undersøgelse af forholdene og hvis pressens oplysninger er korrekte, må afdelingen nok se sig om efter en ny ledelse. Det er (hvis det er korrekt) en fejl i Søren Ventegodt klassen.




Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage