NetPsych nyhedsbrev d. 2. juli 2012

Email icon Emne: A Dangerous Method

Nyhedsbrev Netpsych nr. 27, årgang 12, 2. juli 2012

A Dangerous Method

Bare rolig, der er ikke sindssygdom når patienterne ter sig som gale, det hele er bare undertrykt liderlighed. I disse få ord kan filmen A Dangerous Method – En farlig metode resumeres. En ganske flot filmet og endnu bedre spillet seriøs film om udviklingen af den psykoanalytiske metode af gamle Siggy Freud og hans elev Jung i begyndelsen af de sidste århundrede.

En værre reklame for psykologi, psykiatri og psykoterapi skal man nok helt tilbage til den sagnomspundne film Gøgereden for at se. Freud portrætteres som den ældre eftertænksomme og dog stædige analytiker, der konsekvent behandler sine venner og kolleger som børn eller patienter og kun kan ses undertrykt liderlighed overalt og da også omtalt som en med et klosteragtigt undertrykt seksuelt drive, der gav ham 6 børn (som jeg selv! ! ! ! ! ! – sex udråbstegn) der kom vel et nyt barn hver gang han levede sin seksualitet ud og også dermed kroniske økonomiske problemer.

Han elev Jung var ikke stort bedre, men først efter selv at blive trukket gennem vridemaskinen med en analyse og modanalyse af en psykopatisk satyr, blev han sine laster bevidst og fik efterfølgende en solid orgasme ved at grovbolle og afstraffe en af sine egne patienter. Et af filmens højdepunkter bliver da også hvor han først tager mødommen på sin patient / elskerinde for efterfølgende at give hende en solid orgasme via en ligeså så solid røvfuld med sit bælte.

Herefter den obligatoriske bondeanger, hvor den borgerlige svejtsiske horebuk fornuftigt nok vælger livet sammen med sin hovedrige hustru og en passende ny diskret elskerinde for at dø mæt af dage længe efter.

Jeg kan efterhånden godt forstå de etiske retningslinjer for de forskellige psykoterapeutiske skoler hvor man højtideligt lover ikke at kopulere med sine patienter. Når mestrene selv gjorde det og fik dybe sjælelige problemer, er der vel ingen grund til at vi efterfølgere gør samme fejl?

Hvor herre bevares.

NB filmen forbigik i tavshed det kolonorme misbrug som Freud havde af kokain, ligesom man glemte at berette om hans teorier om kokains gunstige effekt på seksuelle frustrationer hos understimulerede kvinder.

Således oplyst vil jeg endegyldigt drage på ferie til Bella Italia, det siges at der er overproduktion af amarone og chianti, lad mig gøre mit til at reducere dette.




Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage