NetPsych nyhedsbrev d. 20. august 2012

Email icon Emne: Sommeren er forbi

Nyhedsbrev Netpsych nr. 34, årgang 12, 20. august 2012

Sommeren er forbi

Sidste stranddag for 2012 var nok i den forløbne weekend. Det er slut med sand alle vegne. Ikke mere soppe i brækningen og more sig over juniors skræk for krabber. Vejret var sydlandsk med hed og kun en lille svalende brise fra Kattegat.

Det er mig fortsat en gåde trods det, at min næste fødselsdag bliver alt for rund, hvorledes de unge piger opfører sig. Som altid i alt for små bikinier og som altid ivrige i forsøget på at få stoffet til at dække så meget som muligt, uden ungersvendenes konstante opmærksomhed og altid lægge op til de gode gamle slet gennemskuelige lege med tag fat, eller at smide dem hvinende i vandet, mens hormonerne bobler lystigt i blodet.

En anderledes ting inden for de senere år er de mange utroligt grimme tatoveringen som både ung, gammel, mand og kvinde flasher. De er stort set uden skønhedsværdi og især hos pigerne flyder de hurtigt ud til skæmmende blålige aftegninger, der mest af alt ligner de lokale husvilde alkoholiserede tabere på sommerudflugt.

Sidste dage med fornemmelse af en tung varme, der lægger sig på en som en dyne og for en gangs skyld uden aftenens svalhed eller friskhed. Der er fortsat fugtighed i min hårgrænse og den udefinerlige sløve mathed, når jeg rejser mig for at få et glas kildevand.

Sommeren er forbi nu, den langsomt fløj af sted
Tomhændet står du tilbage og kan slet ikke følge med
Det sortner for mine øjne, men jeg stirrende står der og ser
Endnu et dødt løb bliver kørt med sig som blind passager
Endnu en gang til, men så heller aldrig mere.

Det var ordene fra C.V. Jørgensen for over 30 år siden i min ungdoms hede dage. Dagene var som den hede sommer med det svalende mørke, nu er det snart efterår. Jeg ved, at døden en dag vil smile til mig, jeg forbereder mig på at smile tilbage.



Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage