NetPsych nyhedsbrev d. 4. november 2012

Email icon Emne: Forebyggende James Bond

Nyhedsbrev Netpsych nr. 45, årgang 12, 4. november 2012

Forebyggende James Bond

Det er hip med at være sund og flere af partierne i folketinget gik for godt et år siden til valg på, at midaldrende kunne få en forebyggende sundhedstjek ved det 40, 50 og 60 års alderen.

En ting er de skønne valgløfter og intentioner en anden er de sørgelige fakta. Det er via en såkaldt Cochrane undersøgelse omfattende over 180.000 forebyggende undersøgelser vist at de intet som helst positivt har udrettet. Dette studie er en sammenfatning af ikke mindre en 14 forskellige studier om forebyggende undersøgelser.

Bevares de undersøgelse læger har tjent en mønt på undersøgelserne, men intet positivt fundet der kunne bedre livskvaliteten eller livslængden. De forebyggende undersøgelser er således i bedste fald spild af tid og ressourcer i værste fald skaber de frygt for ikke eksisterende sygdom eller regulær overflødig overmedicinering.

Man kan naturligvis selv fortsat købe en forebyggende undersøgelse hos en privat klinik, men det er spild af penge.

Herefter til den sidste Bondfilm. Kedelig, kedelig kedelig. Total spild af penge. Han havde ganske vist fundet sin Aston Martin frem igen og fik præsenteret sig som: My name is Bond, James Bond” med filmen havde fraklippet den anden ikon scene: I whant a vodka martini, shaken not stirred”. Flot fotograferet men røvkedelig med det tyndeste tænkelige plot.

Det er op under jul (kun 7 uger tilbage til lysenes fest og midvinter for os ateister), så jeg drosler antagelig ned for nyhedsbrevet, men mindre jeg falder over begivenheder eller videnskabelige data jeg skønne værdige til at bruge en time på tastaturet med.



Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage