NetPsych nyhedsbrev d. 30. januar 2013

Email icon Emne: Sultestrejke

Nyhedsbrev Netpsych nr. 5, årgang 13, 30. januar 2013

Sultestrejke

En af de mange opbyggelige opgaver man kan få som psykiater er tilsyn af sultestrejkende i fængsler eller andre institutioner. Den danske model er soleklar. Hvis et habilt menneske beslutter sig for at sultestrejke, er det for egen regning – læs, personen tilses dagligt af læge eller sygeplejerske og opfordres dagligt til at slutte sultestrejken ligesom der foretages indlæggelse på almindelige og psykiatriske afdelinger på meget vide indikationer. Men slutresultatet er non intervention – du må gerne begå selvmord om end det kan taget op til et par måneder.

En af mine kolleger fik således opdraget til at tilse en mindre samling af personer, der var begyndt at sultestrejke unde stor mediebevågenhed. Nå ja, det vil sige, da han gik dem på klingen viste det sig at de fortsat indtog væske i form af sodavand (sukkerholdig), spiste slik og rundede strejken af med at delikatere sig med chips (ikke fedtfattige).

Ved en almindelig betragtning, kunne han således orientere de strejkende om, at denne føde og væskeindtag ganske vist må betegnes som underlødig, men at der efter al sandsynlighed ville gå op til 20 år inden de ville dø af almindelge livsstilssygdomme.

Strejken sluttede efterfølgende stille og roligt.



Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage