NetPsych nyhedsbrev d. 4. februar 2013

Email icon Emne: Retfærdighed?

Nyhedsbrev Netpsych nr. 6, årgang 13, 4. februar 2013

Retfærdighed?

Jeg er for en gangs skyld enig med en af de blå politikere. Søren Pind fra venstre har udtalt, at han på den ene side er ligeglad med, hvem der er præsident i USA, men at han på den anden side anser den om sig gribende politik med at dræbe terrorister som værende at sammenligne med snigmord.

Oppositionen har naturligvis umiddelbart trådt i karakter og udtrykt forfærdelse med denne holdning, idet USA er vores nærmeste og tætteste allierede.

Jeg kommer stilfærdigt til at fastslå, at ingen bare kan smide bomber, fly, raketter eller kugler i hovedet på nogen som helst efter for godt befindende. Det er afskyeligt med terroristernes hærgen specielt i den 3.de verden og det er forfærdeligt at de stort set udelukkende benytter sig af selvmordsbombere, hellige døds elskende krigere og lurvede vejsidebomber. I stedet for i åben og ærlig kamp mod modstanderens hærstyrke, at slås for retten til at have en fundamentalistisk livsindstilling

Dette er dog ikke en undskyldning for at vi selv skal sætte os ned på deres plan. Før enhver planlagt intervention, drab, likvidering, droneangreb eller anden nedslagtning af formodede terrorister skal der ubetinget afholdes en høring, retssag eller lignende hvor det retfærdige og nødvendige i endnu et droneangreb skal retfærdiggøres.

Alt anden vil være at træde i deres fodspor som fundamentalister, der ikke har åndens kraft til at argumentere for sin sag, men blot viser foragt for almindelige retslige principper og slagter mere eller mindre tilfældige personer.




Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage