NetPsych nyhedsbrev d. 1. april 2013

Email icon Emne: Survive

Nyhedsbrev Netpsych nr. 14, årgang 13, 1. april 2013

Survive

Der er et nyt projekt på vej i psykiatrien – Survive (overlev!). Det tager udspring i de tragiske fakta om den voldsomme overdødelighed blandt psykiatriske patienter. De sørgelige fakta er, at psykisk syge har dobbelt så høj dødelighed som vi andre; skizofrene lever hele 25 år kortere end andre, mens mange andre dør unge som følge af selvmord, misbrug eller ulykker.

Det må her pointeres, at antipsykiatriske foreninger som eksempelvis LAP helt ukritisk og udokumenteret antager, at de mange dødsfald er en direkte følge af medicineringen. (LAP betyder ikke landsforeningen af aktive psykotiske, men landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere, deres hjemmeside er logisk set www.lap.dk)

De psykisk syge dør efter undersøgelserne for halvdelens vedkommende af en naturlig forklarlig død, hvor hjerte kar sygdomme udgør omkring halvdelen af disse. Trods op følgende obduktioner er ca. 16 % af de psykiatriske dødsfald fortsat uafklarede og spekulativt kunne man mistænke hjerterytmeforstyrrelser, der er meget almindelige som følge af kombinationen: stoffer, antipsykotika og antidepressiv medicin, men med mindre man overvåger med telemetri, kan det ikke bevises.

Projektet vil afvente de kommende uventede dødsfald for efter udvidet obduktion med fokus på fedtvævets stofskifte, inflamationsgraden (betændelsesreaktion) i forhold til læsioner af hjertemusklen og i sagens natur en omfattende toksikologisk udredning.

Du kan læse mere om dette spændende projekt i Ugeskrift fir Læger 12/2013 side 814.




Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage