NetPsych nyhedsbrev d. 29. juni 2013

Email icon Emne: 40 års jubilæum

Nyhedsbrev Netpsych nr. 27, årgang 13, 29. juni 2013

40 års jubilæum

Tiden går og jeg går med. Dette er den sørgelige sandhed, som jeg har reflekteret over flere gange i mine mere filosofiske nyhedsbreve. For hver eneste dag der går, bliver jeg en dag ældre og endnu en oplevelse rigere – og en dag nærmere min død. Jeg er desværre ved at komme i den alder, hvor man begynder for alvor at markere runder dage, jubilæer og lignende begivenheder der reflekterer en vis erfaring og en alder der modsvarer dette og her før weekenden blev det min tur til studenterjubilæum.

For 40 år siden dimitterede jeg fra Randers statsskole. Det var forinden tre oplevelsesrige og dannende år, hvor jeg måske nok blev en smule klogere på elementær matematik, fysik og sprog, men samtidig fik mine første oplevelser med alkohol, piger og de absolut nødvendige prioriteringer, hvis man ellers også vil have en smule nytte ud af livet. Det gælder om at prioritere og nogle gange sige nej til en bytur med gutterne for i stedet at få gjort de nødvendige lektier færdige.

Dette i skarp kontrast til årets ny udsprungne studenter der stort set uberørte nu selv skal skabe sig deres liv. De stirrede på os med samme lette måben og overbærenhed som jeg selv for fyrre år siden stirrede på de oldinge der dengang selv ville mindes deres egen studentertid 25 eller 40, 50 eller 60+ år efter deres egen eksamen. Jeg kan ikke andet end ønske dem lykke på deres rejse og håbe på deres vegne, at de vil få lige så mange gode oplevelser som jeg, at de vil favne lige så mange dejlige kvinder og får en uddannelse med et fornuftigt liv og et arbejde, hvor de kan gøre nytte for dem selv og vore samfund. Jeg må lige huske alderens bitterhed med at misunde, at de gennem gymnasietiden har fået SU til at gå på cafe på for, mens jeg selv i mine gymnasieår trællede endeløse aftener på en lokal benzinstation for 8 kr. i timen.

Der var efterfølgende døbt samvær med mine gamle klassekammerater og fraset et par obligatoriske dødsfald – fyrre år leves ikke ustraffet, var der mødt mange op med gode ønsker for en god dag til opfriskning af de idiotiske ting vi havde bedrevet i vores ungdom. Det blev en god dag, efter vi sådan så nogenlunde genkendte hinanden (jeg havde taget navneskilt på) fik vi en bid brød og en kop vand til genoplevelse af vore mange glade stunder. Man kunne undre sig lidt over, at vi var sluppet så nådigt fra vores skarnsstreger, men lykken står den kække bi og vi er stort set kommet nogenlunde vellykkede gennem de første 90 % af vores arbejdsliv.

Kære venner det var rigtig dejligt at være sammen med jer igen, jeg har ikke grint så meget i mange år og jeg vil på alles vegne håbe, at vi kan gentage denne oplevelse inden 50 års jubilæet.



Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage